Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Starostka Fekišoviec reaguje: Nie som žiadny diktátor, nechcela som nikoho ponižovať
Zdielať na

Starostka Fekišoviec reaguje: Nie som žiadny diktátor, nechcela som nikoho ponižovať

FEKIŠOVCE / Starostka obce Miloslava Fedorová zareagovala na zverejnenie záznamu zo zasadnutia obecného zastupiteľstva, ktoré sa stalo virálom internetu. Pre TV JOJ sa uviedla, že tento štýl fungovania vôbec nebol jej prejav. V rozhovore sa vyjadrila aj k tomu, prečo nútila poslancov spievať hymnu. Dôvodu neuveríte.

Podľa slov staronovej starostky Miloslavy Fedorovej správanie a vystupovanie počas zasadnutia obecného zastupiteľstva v obci Fekišovce na východe Slovenska vôbec nebol jej štýl. "Predchádzajúce zasadnutia s minulými poslancami sa niesli v takom pokojnom duchu. Nikdy sme nemali žiadne ataky. Za celých 12 rokov starostovania som nemala, nemali sme také zastupiteľstvo, že by bolo zlé," vyjadrila sa. 

Jej správanie podľa zverejneného záznamu bolo naozaj rázne a nekompromisné. K všetkým piatim poslancom, ktorí na slávnostné ustanovujúce zasadnutie prišli, sa správala ako k deťom v škole. Svedčil o tom aj začiatok, kde museli všetci povstať a nahlas spievať štátnu hymnu. "Tak vážení, na začiatku nášho obecného zastupiteľstva zaspievajme hymnu Slovenskej republiky Nad Tatrou sa blýska. Nech sa páči, povstaňte, spievame... Nech sa páči... Spievajte... Nad Tatrou sa blýska... Nech sa páči...“. 

Na otázku prečo vyžadovala spievanie hymny reagovala takto: "Pretože som nepredpokladala, že ani oni nevedia spievať. Nemuseli spievať, hymna nie je povinná, žiadny trest za to nehrozí keby nebola." 

Jej správanie na tomto zasadnutí bolo odlišné od predchádzajúcich, o ktorých tvrdí, že boli vždy v poriadku. Pre TV JOJ sa ale vyjadrila, že si problémové správanie uvedomuje. "Áno toto správanie bolo problémové. Uvedomujem si to, pretože boli predvolebné ataky na mňa, ošpiňovanie obce bolo, to som povedala aj na tom videu," vysvetľovala svoje správanie. 

"Prišiel sem pán kameraman, dosť ma to vytočilo. Nie som na to zvyknutá rozprávať pred médiami, proste som temperamentná povaha. Bola som zahnaná do úzkych," obhajovala sa starostka. Návrhy poslancov k rôznym bodom hlasovania akoby nerešpektovala. Počas zasadnutia došlo aj k viacerým rozporom. 

Starostka niekoľko krát napríklad opakovala, tvrdo prizvukovala, že poslanci majú "láskavo" potvrdiť vždy svoju účasť na zastupiteľstve telefonicky alebo mailom. "Bola som zahnaná do kúta, a jednoducho mám dosť hlučný hlas a nebola som schopná to regulovať, ustáť," pokračovala. "Mali sme to tak aj predtým zvykom, že to zastupiteľstvo potvrdili, lebo sme vždy nachystali nejaké občerstvenie." 

;fbclid=IwAR1BZTppI79eFGfC_d835Bb8Mry-fj-ppCKT4CRDcGyRRYpLWYRJju9KlRI&app=desktop

 Pevne verím, že aj poslanci sa spamätajú

"Chcela som sa aj poslancom ospravedlniť, pozvala som ich na novoročné stretnutie, ale žiaľ bohu, každý jeden mal pracovné povinnosti," poznamenala k pokusu o ospravedlnenie sa. Starostka tak verí, že poslanci, ako sa vyjadrila, sa tiež spamätajú.  Dúfa, že ďalšie zastupiteľstvá budú prebiehať v poriadku. 

Nie som diktátor

Jej štýl vyjadrovania a doslovných príkazov častokrát pripomínal diktátora. Starostku toto správanie ale mrzí a vysvetlila ho niekoľkými vetami. "Nechcela som nikoho ani atakovať, ani ponižovať. Možno to tak vyznelo, nie som žiadny diktátor. Určite nemám tendencie niekoho zhadzovať, skutočne, môžete sa opýtať ľudí, ktorí ma poznajú. Vždy som vyšla v ústrety, keď niekto niečo potreboval," dodala. 

Odkedy bolo video zverejnené, stalo sa hitom internetu a videli ho desaťtisícky ľudí. Starostka si tak v tomto období prechádza takzvaným "internetovým peklom." "Chceli ma asi úplne zdeptať, zlomiť. Úsudok nech si každý urobí sám. Viem, že všetko to možno smeruje k tomu, aby ma zdiskreditovali, aby som sa vzdala funkcie. Chodia za mnou ľudia, aby som sa nevzdala, nepodľahla tomu tlaku. Asi to o niečom svedčí," dodala na záver k celému incidentu. 

Pozrite si celú reakciu starostky obce Fekišovce: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy