Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prokurátor podal obžalobu na Pavla Ruska vo veci objednávky vraždy
Zdielať na

Prokurátor podal obžalobu na Pavla Ruska vo veci objednávky vraždy

BRATISLAVA / Krajská prokuratúra v Bratislave obžalovala Pavla Ruska. Informáciu priniesol Denník N. Bývalého televízneho magnáta a exministra hospodárstva vinia z objednávky vraždy jeho bývalej spoločníčky v televízii Markíza Sylvie Volzovej ešte z roku 1997. Usvedčuje ho bývalý boss slovenského podsvetia Mikuláš Černák. Rusko vinu popiera.

"Päť percent zo zisku. To bola tá strašná majetková hodnota, na ktorú som sa mal ulakomiť," takto sa Pavol Rusko v decembri bránil po tom, čo policajný vyšetrovateľ navrhol, aby ho obžalovali z objednávky vraždy vtedajšej spoločníčky Volzovej. No prokuratúra bola iného názoru a obžalobu podala.

"Obžaloba bola doručená na Okresný súd 2. januára. Súd v predmetnej trestnej veci vykoná prvotné úkony v zmysle trestného poriadku," informoval hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Ruska zatkli ešte na jeseň 2017 po tom, ako sa rozrozprával bývalý boss slovenského podsvetia Mikuláš Černák. Ten tvrdí, že si ho Rusko ešte v roku 2007 objednal, aby ho Volzovej zbavil. Dvojica mala spory v televízii Markíza. Rusko mal aj pred jedným bratislavským hotelom zložiť zálohu 500 tisíc korún vtedajšej Černákovej pravej ruke Milošovi Kaštanovi. Ten rovnako svedčí proti Ruskovi. Konečná cena za vraždu podľa nich mala dosahovať 20 000 000 korún. Rusko si posedel mesiac vo väzbe, potom ho z nej pustili , ale na nohe musí nosiť sledovací náramok. Naďalej však vinu odmietal. S tvrdením, že jediný, kto svedčí v jeho neprospech sú dvaja právoplatne odsúdení mafiáni.

"Ja rok a pol žijem s tým, že som vrah. Ja. Moje deti to počúvajú, moje deti o tom čítajú a ja som nič neurobil," povedal Rusko na tlačovke. "Myslím si, že aj tento postup prokurátora preukazuje, že Pavlovi Ruskovi bolo dôvodne vznesené obvinenie. Asi tak by som sa k tomu zatiaľ postavil," uviedol obhajca Sylvie Volzovej Roman Kvasnica. 

Do akcie mal Černák zapojiť aj bossa bratislavských sýkoriek Róberta Lališa, ten však vinu popiera. S Ruskom sa nám spojiť nepodarilo, svoj mobil má už dlhšie vypnutý. Na otázky nereagoval ani jeho obhajca Marek Para.

Rusko má pritom na krku ďalšie vážne obvinenie, a to pre kauzu zmenky, kedy sa mal spolu s Mariánom Kočnerom snažiť podojiť Markízu o desiatky miliónov eur. Televízia sa bráni, že zmenky sú falošné a určite nevznikli v čase, keď Rusko šéfoval Markíze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy