Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Krajský súd rozhodol o väzbe pre Šajgala. Roky sa ukrýval pod falošnou identitou
Zdielať na

Krajský súd rozhodol o väzbe pre Šajgala. Roky sa ukrýval pod falošnou identitou

BANSKÁ BYSTRICA / Igor Šajgal zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom vo štvrtok senát Krajského súdu v Banskej Bystrici. Po Šajgalovi tri roky pátrala polícia, súd naňho vydal zatykač v súvislosti s objednávkou lúpeže v dome Jána Kubašiaka, ktorá skončila jeho popravou. Šajgala sa podarilo vypátrať krátko pred Vianocami, ukrýval sa na južnom Slovensku pod menom Hazucha.

Ukrývať sa mu podarilo tri roky. Aj napriek zatykaču, ktorý naňho vydal súd sa pohyboval po Slovensku. Využíval falošnú identitu a vystupoval pod menom Hazucha. "Žil na Slovensku v troch rôznych lokalitách, pod falošným menom ho poznali aj ľudia, u ktorých býval," povedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Alexander Biró.

​Krátko pred Vianocami ho zadržali policajti, na oddelenie do Veľkého Blhu prišiel nahlásiť stratu dokladov. Po dlhých mesiacoch na úteku sa zmenil na nepoznanie. Schudol a zafarbil si vlasy. Sudca ho ihneď poslal vo väzby, no Šajgal podal sťažnosť, vraj pre zdravotné dôvody. " To bol jeho obranný mechanizmus, že sa začal skrývať," vyjadril sa obhajca Šajgala Ondrej Zachar. 

O sťažnosti rozhodoval Krajský súd, po štvrtkovom rozhodnutí senátu zostáva vo väzbe. "Krajský súd rozhodol o sťažnosti, pričom dospel k záveru, že dôvody útekovej väzby existujú a ponechal ho vo väzbe," uviedla hovorkyňa Krajského súdu Alena Sigetyová. 

Za objednávku lúpeže v dome Jána Kubašiaka, ktorá skončila jeho brutálnou popravou, dostal Igor Šajgal 8 ročný trest. V neprítomnosti ho odsúdil okresný súd v Banskej Bystrici ešte v septembri 2018. Keďže sa obhajca odvolal, rozhodovať bude Krajský súd, presný termín by mal byť vytýčený v polovici januára.

Pozrite si reportáž súvisiacu s prípadom Šajgala: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy