Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Skupinu mladých ľudí napadol sekerou a následne ich dokopal. Teraz sa postavil pred súd
Zdielať na

Skupinu mladých ľudí napadol sekerou a následne ich dokopal. Teraz sa postavil pred súd

KOŠICE / Na partiu mladých ľudí vo veku od 19 do 22 rokov zaútočil tesárskym kladivom jeden zo susedov. Nástrojom ich bil do hlavy a celého tela. K útoku došlo na Nový rok niekoľko minút po polnoci. Keď spadli na zem, začal do nich kopať. Dvaja z nich skončili v nemocnici na traumatológii.

Štyria mladí ľudia na oslavu nového roka tak skoro nezabudnú. Po brutálnom útoku kladivom skončili v nemocnici. Kamaráti trávili Silvester v byte na sídlisku nad jazerom, pred polnocou vyšli pred blok a tešili sa z príchodu nového roka. O chvíľu si všimli suseda, ktorý okolo nich prechádzal s dieťaťom na rukách. "Ten človek dotyčný nabehol k nám, začal do nás vyskakovať, rozprával niečo,že či mu urážame dieťa alebo neviem čo. Ja som mu povedal, že ja absolútne neviem o čom rozpráva, proste nikto nič o tom nerozpráva, nech nám dá pokoj," vyjadril sa napadnutý Dominik. 

Rozhnevaný muž sa ale po chvíli vrátil, v ruke držal tesárske kladivo a na mladých ľudí zaútočil. Ďalší kamarát napadnutého Dominika bránil, no sused sa vyrútil aj naňho. "Som začal utekať, otočil som sa a už som videl jak mláti s tým kladivom kamaráta na zemi," opisoval útok Dominik. 

Muž s kladivom v rukách nemal problém zaútočiť ani na mladú ženu. Tá sa z hororového zážitku spamätáva veľmi ťažko. Agresor na nich totiž po celý čas kričal, že ich zabije."Pamätám si iba úder do hlavy, že všade som mala krv, on začal za mnou utekať," povedala napadnutá Ľubica. Dievča a jeden z chlapcov sú dodnes hospitalizovaný. Najhoršie je na tom Dominik, ktorý má okrem prasknutej lebky i poranené obličky. Ich stav našťastie nie je aj napriek brutalite útoku a nástroju, ktorý pri tom sused použil, vážny.

Tridsaťšesťročného útočníka Jozefa policajti na mieste zadržali. "Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov už obvinila 36-ročného Košičana z trestného činu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s trestným činom výtržníctva. Obvinenej osobe v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až tri roky," vyjadrila sa hovorkyňa polície Jana Mésarová. 

Sudkyňa Okresného súdu vo štvrtok rozhodla, že stíhaný bude väzobne a to pre obavu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Jozef podal sťažnosť, a tak o väzbe rozhodne ešte Krajský súd. Muž bol už v minulosti 6-krát súdne trestaný, údajne má sklony k agresivite a problém s alkoholom. 

Pozrite si reportáž o brutálnom útoku, ktorý sa stal v centre Zvolena:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy