Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Niektorí na námestí, iní v horách. Slováci oslávili príchod nového roka
Zdielať na

Niektorí na námestí, iní v horách. Slováci oslávili príchod nového roka

BRATISLAVA / Naprieč Slovenskom slávili mladí aj starí príchod nového roka. Spev, tanec a dobrá nálada sa šírili veľkými mestami na západe, horami v strede, ale aj malými osadami na východe. ​Oslavy príchodu nového roka, prilákali do bratislavských ulíc tisícky Slovákov aj zahraničných turistov. Tanečná hudba, spev, šampanské a ohňostroj boli lákadlom aj pre návštevníkov Košíc a Prešova, kde takisto nechýbala výborná nálada.

Štáb TV JOJ strávil silvestrovskú polnoc na mieste, kde nemusíte dávať šampanské do chladničky a nepotrebujete ani smoking či spoločenské šaty. Ľudia na skalnatom plese strávili polnoc tak trochu inak. Niektorí na lyžiach, iní dokonca v stanoch,v ratraku i v spacáku pod holým nebom. Prenesme sa teda ešte na chvíľu do silvestrovskej noci a aspoň takto si vychutnajme atmosféru v našich veľhorách.

​Polnočný ohňostroj vylákal na námestie v Banskej Bystrici stovky ľudí. Hudobný program začal hodinu pred polnocou, ľudia si čakanie na nový rok spríjemňovali spevom a tancom. A nevadili im ani mínusové teploty a sychravé počasie.​

​Veľa jedla, veľa pitia. K tomu hudba, tanec a zábava až do rána. Oslavy príchodu nového roka si užívali aj v rómskej osade vo Svinej, neďaleko Prešova. Najviac si do nového roka prajú zdravie a prácu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy