Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Andrej Danko v novoročnom prejave: Slovákom sa podarilo to, čo nám môžu okolité štáty len závidieť
Zdielať na

Andrej Danko v novoročnom prejave: Slovákom sa podarilo to, čo nám môžu okolité štáty len závidieť

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko si dnes uctil 26. výročie vzniku Slovenskej republiky. Pri tejto príležitosti sa zúčastnil slávnostnej novoročnej omše venovanej Panne Márii Bohorodičke, ktorá sa celebrovala v Katedrále svätého Martina v Bratislave.

"V toto krásne výročie vzniku Slovenskej republiky treba skloniť hlavu a naštartovať sa do nového kalendárneho roka. Je to pre Slovákov jedinečný okamih a ja som rád, že sa takto tradične stretávajú predstavitelia štátu v tejto výnimočnej katedrále," povedal pred slávnostnou svätou omšou predseda parlamentu.

​Pri tejto príležitosti zaželal ľuďom na Slovensku úspešný rok 2019. "Želám si, aby si Slováci uvedomili, že majú byť na čo hrdí a že po stáročiach útlaku je jedinečným úspechom mať vlastný štát. To, čo by som chcel povedať Slovákom a národnostným menšinám žijúcim na Slovensku je to, aby sme boli oveľa pozitívnejší, aby sme boli na seba viac hrdí, aby sme sa dokázali navzájom povzbudzovať. Som presvedčený o tom, že Slovensko je jedinečný štát v Európskej únii. Naozaj sa Slovákom podarilo to, čo nám môžu okolité štáty len závidieť," zavinšoval predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy