Polojasno
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kiska doručil dar od pápeža arcibiskupovi Bezákovi. Preklad hovoril o Zvolenskom
Zdielať na

Kiska doručil dar od pápeža arcibiskupovi Bezákovi. Preklad hovoril o Zvolenskom

BRATISLAVA / Už pár dní sa špekuluje o dare, ktorý po prezidentovi Kiskovi poslal pápež František arcibiskupovi Robertovi Bezákovi. Stalo sa to počas nedávnej návštevy našej hlavy štátu vo Vatikáne. Čo to vlastne pápež arcibiskupovi po prezidentovi poslal, je záhada. Sám Robert Bezák tiež nemá ani potuchy, o čom svedčí jeho sms-ka, ktorú poslal do redakcie TV JOJ.

"Neviem, aký dar pápež poslal. Čakám, že sa mi ozve prezidentská kancelária, preto sa k tomu zatiaľ neviem vyjadriť. Akurát, že je to aj pre mňa prekvapenie, lebo je to nezvyčajná situácia," povedal arcibiskup Bezák. Situácia to nezvyčajná je. Prispela k tomu aj reportáž televízie Rome Reports, ktorá sa špecializuje na informovanie o pápežovi a Vatikáne.

Prezidenta Kisku s pápežom Františkom zachytili jej kamery aj pri odovzdávaní darov. Reportáž sa objavila na oficiálnom youtubovom kanáli Rome Reports. Aj zo slov pápeža Františka je zrejmé, že ten dar je určený pre Roberta Bezáka.


Lenže, neskôr sa rovnaká reportáž objavila na facebookovom profile Rome Reports.  Tam bolo v titulku prepísané meno Roberta Bezáka na Stanislava Zvolenského.

​Redakcia TV JOJ oslovila autorov reportáže, zatiaľ sa neozvali. Je možné, že je to len preklep niekoho, kto tam tie titulky nahadzoval. Arcibiskup Zvolenský je vo Vatikáne dosť aktívny, tamojší novinári ho dobre poznajú, takže to môže byť len omyl niekoho, kto tam ten preklad do angličtiny písal.
"Ten dar je určený pre pána arcibiskupa Bezáka. Je to zrejmé z toho, čo hovorí Svätý otec. Pri titulkovaní toho videa, niekto spravil chybu. Ale tomu netreba venovať pozornosť. Neviem, čo je obsahom daru, ale dúfam, že to pána arcibiskupa poteší," povedal hovorca KBS Martin Kramara.

Prezidentská kancelária záhadu nakoniec vyriešila. Dar od pápeža arcibiskupovi Bezákovi odovzdala a pri tej príležitosti aj ukázala, čo to vlastne bolo. Je to pamätný medailón.

Súvisiace články