Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Úrad verejného zdravotníctva varuje pred nebezpečnou kozmetikou
Zdielať na

Úrad verejného zdravotníctva varuje pred nebezpečnou kozmetikou

Zdroj: Thinkstockphotos

BRATISLAVA / Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje verejnosť na možný výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov, ktoré nahlásili do systému RAPEX - rýchleho výstražného systém pre nepotravinárske výrobky kontrolné orgány v Českej republike a Írsku.

 Ako informoval komunikačný referát Úradu verejného zdravotníctva, škodlivým produktom je toaletná voda RELEASE eau de perfume značky JINBADI vyrobená v Číne. Podľa hygienikov nie je táto voda bezpečná, pretože vo výrobku bola zistená prítomnosť látok D-Limonene, Linalool, Citral, Hexyl cinnamal, ktoré neboli uvedené v zozname zložiek.

Rovnako hygienici varujú pred parfumom s názvom Royal Scent Woman – Eau de parfum tianDE, pôvodom z Českej republiky. Výrobok rovnako obsahuje látky, ktoré neboli uvedené v zozname zložiek. Posledným nebezpečným kozmetickým výrobkom je Hand and Body Papaya Skin Whitening Lotion značky Bio Skincare z Veľkej Británie. V nezmývateľnom výrobku je v zozname zložiek uvedená zmes konzervačných látok methylchloroisothiazolinone a methylisothiazolinone, čo je v rozpore z nariadením Európskej únie. Výrobok môže navyše spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy