Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Inšpekcia Ministerstva vnútra vyšetruje únik informácií v súvislosti so zadržaním Norberta Bödöra
Zdielať na

Inšpekcia Ministerstva vnútra vyšetruje únik informácií v súvislosti so zadržaním Norberta Bödöra

BRATISLAVA / Inšpekcia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky vyšetruje únik informácií v súvislosti s tým, že polícia chcela zadržať nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Pre televíziu JOJ informáciu potvrdila tlačový odbor ministerstva.

"Inšpekcia Ministerstva vnútra SR vedie v súvislosti s oboma vecami trestné stíhanie vo veci trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Zároveň zisťuje aj to, či informácie mohli eventuálne uniknúť z prostredia policajného zboru alebo nie," informovalo tlačové oddelenie Ministerstva vnútra. "Dosiaľ nebolo vznesené obvinenie žiadnej osobe. Príslušníci inšpekcie všetky úkony potrebné pre ďalšie rozhodnutia vo veci," dodalo tlačové oddelenie. 

Denník N vo štvrtok informoval, že Národná kriminálna agentúra chcela zadržať nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Ten sa to údajne dozvedel a na polícii sa prihlásil sám. Jeho zadržanie malo súvisieť s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. "V prípade publikovaných informácií sa domnievame, že ide o informácie, ktoré niekto podsúva v snahe mariť vyšetrovanie, nakoľko sa úplne nezakladajú na pravde," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

​Vyšetrovateľ Peter Vačok pre televíziu JOJ uviedol, že osoba sa vo všeobecnosti zadržiava, pokiaľ sú dôvody väzby. O tom, že niekto má byť zadržaný, vie len určitý okruh ľudí.  "Zvyčajne je to vyšetrovateľ. Pokiaľ ide o rozsiahlejšiu vec a robí sa takáto vec v tíme, tak isteže je to známe väčšiemu okruhu osôb. Niekedy o tom vie aj dozorový prokurátor," vyjadril sa bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok. Úniky z vyšetrovania bezprecedentnej popravy zdvihli zo stoličky aj policajného prezidenta, ktorý sa rozhodol okresať vyšetrovací tím a odčleniť od neho ľudí, ktorí sa nezaoberajú vraždou, ale kauzami, na ktorých mladý novinár pracoval.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy