Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragická nehoda. Matka s dieťaťom neprežili zrážku s vlakom
Zdielať na

Tragická nehoda. Matka s dieťaťom neprežili zrážku s vlakom

ŠURANY / Pod kolesami rýchlika v Šuranoch v aute zahynula mama s 11-ročnou dcérkou. V aute ich viezla mamina sestra, ktorá zrejme z nepozornosti vošla na priecestie tesne pred prichádzajúcim rýchlikom. Železničné priecestie, ktoré je priamo v meste, je chránené svetelno-zvukovým signalizačným zariadením, bez závor.

Pri tragickej dopravnej nehode zahynuli v pondelok ráno okolo deviatej hodiny dve osoby. V Šuranoch na úseku Kostolný sek sa zrazil rýchlik s osobným automobilom, v ktorom sa viezli tri osoby, z čoho žena a jedno dieťa. Vodička, 32-ročná žena za volantom Renaultu viezla svoju 39-ročnú sestru a 11-ročnú neter. Vracali sa vraj domov od zubára. Na železničnom priecestí vošlo vozidlo, v ktorom sedeli, priamo pod kolesá prichádzajúceho vlaku.

Po príchode záchranárov sa matka (39) s dcérou (11) nachádzali mimo vozidla a nejavili známky života. "Doobeda prišlo k zrážke rýchlika a osobného motorového vozidla v Šuranoch na železničnom priecestí, pri nehode boli bohužiaľ usmrtené dve osoby vo veku 39 rokov a 11 rokov," potvrdil Daniel Záhorák, riaditeľ ORPZ Nové Zámky.

Tretiu osobu, vodičku, hasiči vyslobodili z auta a poskytli jej predlekársku prvú pomoc a následne ju previezli do nemocnice v Nových Zámkoch vrtuľníkom. "Bola privezená pacientka, vo veku 32 rokov, bez ohrozenia života, v súčasnosti je na traumatológii," informoval Ivan Podolský.

Na mieste zasahoval aj evakuačný autobus hasičov, ktorý zabezpečil transport cestujúcich z rýchlika na železničnú stanicu do Šurian. "Rýchlik bol plný, autobus sa točil trikrát," povedal Marek Zajiček, HaZZ Nové Zámky. 

"Ako došlo k zrážke a či bolo v prevádzke výstražné zvukové znamenie sa zatiaľ zisťuje, bližšie okolnosti sú predmetom šetrenia," dodal Daniel Záhorák.

Aj notoricky známa cesta, ktorú by sme dali už takpovediac poslepiačky, ukrýva rovnaké nástrahy ako tá neznáma. Tentoraz si vzala daň v podobe dvoch ľudských životov a utrpenia celej rodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy