Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bitka pre fľašu alebo preberanie z delíria? Mladík skončil v bezvedomí v nemocnici
Zdielať na

Bitka pre fľašu alebo preberanie z delíria? Mladík skončil v bezvedomí v nemocnici

KOŠICE / Róbert (20) návštevu podniku v centre Košíc takmer neprežil. Podľa obžaloby ho mal pre fľašu alkoholu surovým spôsobom napadnúť majiteľ baru. Obžalovaný Gabriel sa postavil pred senát okresného súdu.

Obžalovaný Gabriel aj naďalej trvá na svojej nevine a tvrdí, že Róbertovi neublížil. Majiteľ mal na 20-ročného Róbert zaútočiť na toaletách v bare. Podľa svedkov ho brutálne bil a kopal do celého tela. Dôvodom malo byť údajne to, že si zobral fľašu alkoholu z pultu. Majiteľ ho mal odtiahnuť na toalety, kde ho mal surovo biť. "Doslova ho ťahal surovo ako psa. Ťahal ho na záchod a tam ho mlátil. Jeho čašníčky zatvorili dvere a nás tam nechceli pustiť. A rozprávali, že on ho teraz zabije, že tam nemáme ísť a tam vrieskali. Boli sme tam asi ôsmi natlačení," uviedol svedok Daniel Orgován. "Začal ho kopať do hlavy, kolená mu dával, ešte ho chytil za hlavu a začal mu ju trieskať o stenu," dodal kamarát zbitého Róberta. 

​Mladý muž skončil v nemocnici s vážnymi zraneniami hlavy, niekoľko dní bol v umelom spánku. "Lícne kosti, proste celá tvár, chrbát, všetko," popísal svoje zranenia poškodený Róbert. "Ten skutok, pre ktorý je môj klient žalovaný sa nestal tak, ako je to napísané v obžalobe prokurátora," oponuje obhajca Ivan Vanko.

Robo si podľa jeho slov na to, čo presne sa v bare udialo nepamätá. Nevie ani s istotou povedať, kto ho mal zbiť. "Hľadal ma vraj majiteľ baru, schmatol ma za kapucňu a potom si z toho nepamätám nič, akurát, že som sa zobudil v nemocnici," potvrdil Róbert.

Podľa obhajcu bol napadnutý mladík v stave ťažkej opitosti, údajne mal mať viac ako 5 promile. "Môj klient zistil, že v akom je stave, skutočne sa ho snažil prebrať, a tie facky a to trasenie s telom jednoznačne bolo, on to aj priznal, ale hovoria o tom aj svedkovia, že on sa ho snažil prebrať k životu, lebo bol v delíriu," povedal Ivan Vanko.

Súd na nasledujúcom pojednávaní vypočuje znalcov a ďalších svedkov, prevažne návštevníkov baru. Proces bude pokračovať koncom januára.

Pozrite si aj reportáž o zbitom vodičovi MHD:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy