Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Investor vyrúbal lesík pri Sade Janka Kráľa v Petržalke
Zdielať na

Investor vyrúbal lesík pri Sade Janka Kráľa v Petržalke

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Rakúsky investor International Property Development dal dnes ráno stromy neďaleko Sadu Janka Kráľa napriek dlhodobým protestom aktivistov vyrúbať.

Obyvatelia Bratislavy prišli o lesík na Krasovského ulici na najväčšom bratislavskom sídlisku Petržalka. Rakúsky investor International Property Development dal dnes ráno stromy neďaleko Sadu Janka Kráľa napriek dlhodobým protestom aktivistov vyrúbať. ČTK to povedala Elena Pätoprstá z občianskeho združenia Nádej pre Sad Janka Kráľa.

"S výrubom začali ráno okolo šiestej, zrejme nechceli mať publicitu," povedala ČTK Pätoprstá. Namiesto lesíka sa na mieste počíta s výstavbou polyfunkčnej budovy a garážového domu, pripomenula aktivistka. Pozemky vlani predali investorovi bratislavskí mestskí poslanci.

Odporcovia výrubu pred rokom a pol stromy chránili živou reťazou a pod petíciu zozbierali 14.000 podpisov. Sad Janka Kráľa patrí medzi najväčšie zelené plochy v Petržalke a leží v tesnej blízkosti veľkého nákupného centra.

Ľudia v Bratislave aj naďalej bojujú o záchranu viacerých ďalších zelených plôch. Dlhé roky sa tiahne napríklad spor o parčík pri Slovenskom rozhlase na Belopotockého ulici.

Podobne ako v Bratislave sa v sobotu neúspechom skončili snahy aktivistov v Trenčíne, ktorí sa snažili zachrániť storočný strom pri tamojšom mestskom parku. Vzácne ginko muselo podobne ako v Bratislave ustúpiť stavebným plánom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy