Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zákazníci nákupného centra boli v šoku. Cestu im skrížilo obrovské prasa
Zdielať na

Zákazníci nákupného centra boli v šoku. Cestu im skrížilo obrovské prasa

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Predstava, že idete na nákup a zrazu vám pred obchodom cestu skríži 300-kilové prasa, sa zdá byť dosť komická. Presne to sa ale udialo v Liptovskom Mikuláši. Chovný kanec ušiel majiteľovi počas prevozu z vozíka. Pri kurióznej situácii zasahovali policajti aj hasiči.

Živé prasa by pri nákupoch čakal zrejme len málokto. Prasa ušlo z prepravného vozíka pre kone. Podľa svedkov si otvorilo bočné dvierka a za jazdy, uprostred hustej premávky vyskočilo von. "Prechádzalo sa po hlavnej ceste a prišlo k nákupnému centru. Bola to celkom nebezpečná situácia lebo tam bolo dosť ľudí, a preto museli prísť aj hasiči a policajti," uviedol svedok Róbert. 

​Až keď sa prasa pokúsili nahnať späť do vozíka, ukázalo navonok pokojne pôsobiace zviera svoju silu. "Skoro prevalilo štyroch chlapov, malo cez 300 kilogramov," dodal svedok.

 Statný chovný kanec nechcel spolupracovať. Pred zrakmi desiatok zvedavých okoloidúcich musel zasiahnuť veterinár a zviera uspať. "Nakoľko ošípaná bola rozrušená, bol privolaný zverolekár, ktorý jej pichol injekciu a potom ako začala účinkovať sme pomohli majiteľovi pri naložení ošípanej do vozíka," opísal priebeh udalostí Peter Sásik, veliteľ zásahu. 

Len deň predtým sa objavilo v českých uliciach divé prasa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy