Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lučanský začal voči riaditeľovi NAKA Hraškovi disciplinárne konanie
Zdielať na

Lučanský začal voči riaditeľovi NAKA Hraškovi disciplinárne konanie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V súvislosti s anonymným trestným oznámením na iniciatívu Za slušné Slovensko už pred pár dňami avizoval policajný prezident Milan Lučanský vrátenie veci na kontrolu. Podľa jeho slov totiž pri prešetrovaní našiel nedostatky. Dnes sú známe výsledky analýzy. Lučanský preto spustil voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi disciplinárne konanie.

"Zo záverov analýzy vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko. Preto som začal disciplinárne konanie voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi. Ďalšie opatrenia prijmem po ukončení disciplinárneho konania," uvádza sa v stanovisku policajného prezidenta. Ten 18. novembra oznámil, že vo veci si dal pripraviť precíznejšiu analýzu v súvislosti s anonymným trestným oznámením. Podľa jeho slov boli medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA a realitou nezrovnalosti. "Po jej preštudovaní som zistil, že boli nezrovnalosti medzi informáciami, ktoré som dostal od vedenia NAKA a skutočnosťou. Nesedeli časové údaje, nadriadený správne nevyhodnotil situáciu po prijatí oznámenia a iné pochybenia. Nariadil som preto kontrolu. Po jej záveroch príjmem opatrenia," uviedla polícia na svojej facebookovej stránke pred desiatimi dňami. 

Šéf NAKA Peter Hraško, ktorý je momentálne na dovolenke, sa pre TV JOJ vyjadril, že sa nebude vyjadrovať, kým sa neskončí disciplinárne konanie.

"Od začiatku sme hovorili, že postup NAKA bol nepochopiteľný, priam šikanózny," uviedol Juraj Šeliga z iniciatívy Za slušné Slovensko. 

V súvislosti s Iniciatívou Za slušné Slovensko na políciu došlo až šesť trestných oznámení. Štyri odmietli. Dve z nich sú ale živé. Jedno od anonyma a druhé mal podať blízky spolupracovník poslanca Rajtára zo strany SaS. V minulosti ho informoval o podozreniach na podnikateľov Bašternáka a Kočnera.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy