Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Robotníci narazili na podozrivú vec. Pre strach z objavu munície privolali aj pyrotechnika
Zdielať na

Robotníci narazili na podozrivú vec. Pre strach z objavu munície privolali aj pyrotechnika

NIŽNÝ HRUŠOV / Neznámy a podozrivý kovový predmet trčiaci zo zeme vystrašil obyvateľov dedinky Nižný Hrušov. Narazili naň robotníci pri výkope kanalizácie. Na prvý pohľad to pripomínalo predmet podobajúci sa na veľkú vojenskú muníciu, a tak bol do Nižného Hrušova vyslaný policajný pyrotechnik. Aj bez zneškodnenia si napokon všetci vydýchli.

Na Hlavnej ulici sa pri výkope kanalizácie našla munícia. Robotníci hneď ako zbadali predmet trčiaci zo zeme zastavili bager a zavolali starostu. "Zvláštny predmet, ktorý pripomína muníciu z druhej svetovej vojny," uviedol starosta obce Nižný Hrušov Ján Fenčák. 

Starosta nariadil dočasne uzavrieť časť dediny, autá jazdili po obchádzke. V dedine uzavreli aj inžinierske siete. "Bude odstavená voda, plyn, elektrická energia," hlásil miestny rozhlas.

"Volali sme políciu, prišla hliadka, ktorá zaistila priestor, následne bol privolaný pyrotechnik," povedal Fenčák.

Podozrivý nález oživil spomienky pamätníkov na boje počas druhej svetovej vojny. Ľudia bývajúci blízko nálezu dostali aj bezpečnostné odporúčanie. Po uzatvorení všetkých sieti do Nižného Hrušova dorazil aj policajný pyrotechnik, aj on pristupoval k podozrivému predmetu s rešpektom. To, čo vyzeralo ako munícia sa napokon ukázalo ako neškodná kovová vec, ktorú tam možno aj nevedomky zahrabali predošlé generácie. "Keď to pyrotechnici vybrali, zistili, že nakoniec to nie je munícia, že je to len nejaký železný kužeľ naplnený hlinou a pripnutý oceľovým lanom," dodal Fenčák. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy