Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po zásahu NAKA sa pred súd postavilo 8 osôb. Počas razie zadržali aj aktéra státisícovej lúpeže
Zdielať na

Po zásahu NAKA sa pred súd postavilo 8 osôb. Počas razie zadržali aj aktéra státisícovej lúpeže

SEREĎ / Cez víkend opäť zasahovala Národná kriminálna agentúra protizločineckej jednotky. Kukláči vykonali niekoľko domových prehliadok. Rozsiahla razia prebiehala pre drogovú trestnú činnosť, po ktorej vyšetrovateľ obvinil až osem osôb. Vzápätí na nich podal aj podnety na väzobné stíhanie. O ich budúcnosti v utorok rozhodoval Okresný súd v Trnave.

V Trnave a v Seredi zasahovala v sobotu protizločinecká jednotka NAKA v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. Policajný zásah prebiehal pod krycím názvom Spirit. Po razii vyšetrovateľ obvinil 8 osôb, na ktoré zároveň podal podnety na väzobné stíhanie. Medzi hlavnými zadržanými je podľa Informácii TV JOJ aj Iľija W., ktorý mal byť v roku 2013 aktérom viac ako stotisícovej lúpeže peňazí v Galante. "O obvinených rozhodne rozhodne sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Trnave," informoval policajný hovorca Michal Slivka 

Predpoludním sa pred sudcu na Okresnom súde v Trnave postavili ôsmi zadržaní. Päť mužov a tri ženy. O ich väzbe sa rozhodovalo od 11.00 hodiny predpoludnia do 5.00 hodiny podvečer. Tak ako to býva zvykom pri podobných situáciach, väčšina obvinených sa buď nevyjadrila, alebo mali pocit, že sú na súde omylom.  

Obvinených prišli pred súd podporiť aj kamaráti a rodina. Aj tí boli presvedčení, že väčšina je tam neprávom. Medzi zadržanými je aj matka 1,5 ročného dieťaťa. 

"Okresný súd Trnava vzal do väzby siedmich obvinených z dôvodnej obavy, že budú pokračovať v trestnej činnosti. Voči jednému obvinenému bol návrh na vzatie do väzby zo strany prokurátora vzatý späť a po vypočutí bol dodaný do výkonu trestu odňatia slobody na základe rozhodnutia iného súdu. Jeden obvinený sa vzdal práva na podanie sťažnosti, jeden si lehotu ponechal a ostatní piati podali proti rozhodnutiu súdu sťažnosť," vyjadrila sa hovorkyňa Krajského súdu v Trnave  Jana Kondákorová. 

Zásah NAKA prekazil lúpež

Národná kriminálna agentúra 15. novembra 2013 prekazila prepadnutie vozidla, v ktorom sa prevážalo 123.000 eur. Peniaze mali slúžiť na výplaty zamestnancov galantskej firmy. Pri zásahu sa podarilo zadržať len štyroch mužov, po Iľijovi museli pátrať. 

Pred pár dňami prebehla drogová razia aj na strednom Slovensku. Terčom bol 29- ročný muž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy