Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragická nehoda na priechode pre chodcov si vyžiadala jednu obeť
Zdielať na

Tragická nehoda na priechode pre chodcov si vyžiadala jednu obeť

KOŠICE / V Košiciach sa v pondelok sychravé počasie podpísalo pod viacero nehôd. Jedna z nich mala tragické následky. Vodič osobného auta na priechode na sídlisku KVP zachytil dve staršie ženy. Sedemdesiatjedenročná dôchodkyňa zraneniam podľahla na mieste.

V priebehu štyroch hodín skončilo pod kolesami áut až päť chodcov, 71-ročná žena zrážku s autom neprežila.

Vodič Škody Fabie na riadne vyznačenom priechode pre chodcov na Sídlisku KVP krátko po pol šiestej večer zachytil dve chodkyne. Mladšia z nich, 71-ročná dôchodkyňa, svojim zraneniam po silnom náraze na mieste podľahla. Sedemdesiattriročná žena utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia.

Prítomnosť alkoholu u vodiča bola dychovou skúškou vylúčená. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Presné príčiny a okolnosti tragickej zrážky policajti vyšetrujú.

Polícia zdôrazňuje význam reflexných prvkov

"V najbližších dňoch bude maximálny počet príslušníkov policajného zboru najmä, ale nielen na priechodoch pre chodcov, zdôrazňovať význam reflexných prvkov. Najmä v čase zníženej viditeľnosti polícia odporúča účastníkom cestnej premávky nosiť reflexné prvky," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy