Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Robert Fico bol pre zdravotné problémy v nemocnici
Zdielať na

Robert Fico bol pre zdravotné problémy v nemocnici

Archívne video

BRATISLAVA / Bývalý premiér Robert Fico bol v uplynulých dňoch v nemocnici na bratislavských Kramároch. Pre televíziu JOJ informáciu potvrdilo niekoľko od seba nezávislých zdrojov.

Bývalý premiér Robert Fico pre problémy so srdcom vyhľadal zdravotnú starostlivosť. V uplynulých dňoch bol na I. internej klinike Slovenskej zdravotníckej univerzity na bratislavských Kramároch. Portál aktuality.sk uviedol, že komplikácie by mohli súvisieť s únavou, vyčerpanosťou alebo stresom. 

Redaktorka TV JOJ Lucia Stráňavová sa Fica na jeho zdravotný stav opýtala na utorkovej tlačovej konferencii. "Keby ste sa úprimne zaujímali o môj zdravotný stav, tak vám odpoviem, ale vy to robíte len kvôli bulváru," reagoval Fico. Následne zaslalo tlačové oddelenie strany Smer-SD správu, v ktorej informácie o jeho zdravotnom stave dementovalo. "Predseda strany SMER – sociálna demokracia Robert Fico považuje za úplnú hlúposť, že bol v nemocnici na Kramároch pre problémy so srdcom. Robert Fico v poslednom období prekonal virózu, ktorú si priniesol po návrate zo zahraničnej pracovnej cesty," uvádza sa v stanovisku. 

Robert Fico, ešte ako premiér, absolvoval 22. apríla kardiochirurgický zákrok v Národnom ústave srdcovocievnych chorôb. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman. Zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne. Premiérovi vtedy lekári robili podľa neoficiálnych informácií bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.

Pozrite si tlačovú konferenciu, na ktorej Robert Fico nepotvrdil ani nevyvrátil informácie o svojom zdravotnom stave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy