Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Fico sa zotavuje, po prepustení z nemocnice ho čaká rehabilitácia
Zdielať na

Fico sa zotavuje, po prepustení z nemocnice ho čaká rehabilitácia

BRATISLAVA / Predseda vlády Robert Fico sa po kardiochirurgickom zákroku naďalej zotavuje a jeho stav je dobrý. O jeho prepustení z nemocnice bude verejnosť Národný ústav srdcových a cievnych chorôb informovať.

Podrobnosti o Ficovom zdravotnom stave nemocnica na žiadosť rodiny neposkytuje. Hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová zároveň uviedla, že zatiaľ nemá informáciu o dátume ukončenia hospitalizácie premiéra.

Fico v piatok 22. apríla podstúpil kardiochirurgický zákrok v NÚSCH v Bratislave. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman, ktorý zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne.

Premiérovi lekári robili podľa neoficiálnych informácií bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.

Brífing po operácii Roberta Fica bol strohý a krátky. Pozrite si ho v plnom znení:

Danko už nemusí byť na lôžku

Predseda parlamentu Andrej Danko ešte leží na oddelení Kliniky chirurgickej onkológie SZU a NOÚ, jeho zdravotný stav si však už nevyžaduje monitoring životných funkcií. Ako informovala hovorkyňa Národného onkologického ústavu (NOÚ) Viktória Vasilenková, Danko je už chodiacim pacientom.

Danko podstúpil minulý týždeň viaceré diagnostické vyšetrenia a pre nejasný nález v stene žalúdka sa tím lekárov rozhodol pre operáciu. Danko bol prijatý do NOÚ v nedeľu 24. apríla. Počas operácie mu odstránili nález v žalúdku i s menšou časťou žalúdka.

Operácia trvala dve hodiny a štyridsať minút, participovali na nej štyria chirurgovia. Vedúcim tímu bol prednosta Kliniky chirurgickej onkológie SZU a NOÚ Juraj Pechan a hlavným operatérom chirurg Daniel Pinďák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy