Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Premiéra Fica o niekoľko dní prepustia, Andrej Danko je stále na ARO
Zdielať na

Premiéra Fica o niekoľko dní prepustia, Andrej Danko je stále na ARO

BRATISLAVA / Šéf parlamentu Andrej Danko sa podľa hovorkyne Národného onkologického ústavu zotavuje bez komplikácií. Premiér Robert Fico v najbližších dňoch pôjde domov.

"Pooperačný priebeh pacienta je štandardný bez komplikácií. Cíti sa adekvátne podstúpenému zákroku. Zostáva stále na oddelení Anesteziológie a intenzívnej medicíny, čo je bežný postup," uviedla Viktória Vasilenkov. 

"Postupne začína aj rehabilitovať," dodala hovorkyňa. Podľa jej slov je zatiaľ predčasné hovoriť o akomkoľvek presune z ARO.

Predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi vyoperovali kus žalúdka a nahradili ho tenkým črevom. Operácia trvala dve hodiny a štyridsať minút, participovali na nej štyria chirurgovia. Danko strávi v nemocnici desať až štrnásť dní.

Súkromná záležitosť

"Predseda vlády a jeho rodina považujú informácie o zdravotnom stave za čisto súkromnú záležitosť," uviedla hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Dobroslava Krajačičová. 

Po prepustení z nemocnice bude podľa Krajačičovej nasledovať povinná rehabilitácia.  dodala na záver.

Ficovi v piatok 22. apríla podstúpil kardiochirurgický zákrok v NÚSCH v Bratislave. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman, ktorý zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy