Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Danka v prípade nutnosti operácie žalúdka zastúpi Bugár
Zdielať na

Danka v prípade nutnosti operácie žalúdka zastúpi Bugár

BRATISLAVA / Ak by predseda parlamentu Andrej Danko chýbal pre zdravotné problémy v parlamente, zastúpil by ho podpredseda Béla Bugár. Danko po bolestiach žalúdku absolvoval niekoľko vyšetrení.

Andrej Danko po bolestiach žalúdka absolvoval štandardnú lekársku prehliadku u svojho lekára MUDr. Miloša Bubána, do úvahy prichádza aj operácia v oblasti žalúdka. "Zastupovanie v prípade jeho neprítomnosti je už dohodnuté. Parlament ako aj schôdzu bude viesť Bugár,“ priblížila Čižmáriková.

"Neviem povedať konkrétnosti jeho vyšetrení, ale od základnej preventívnej prehliadky cez sériu vyšetrení absolvoval všetky vyšetrenia, ktoré lekári potrebujú na získanie všetkých informácií o jeho zdravotnom stave,“ povedala Čižmáriková.

Kým však nie je podľa nej ukončená diagnostika, nevie ani potvrdiť, ani vyvrátiť, či bude musieť šéf parlamentu podstúpiť operáciu. "No je to pravdepodobné,“ dodala.

Presný termín neznámy

Iné informácie o zdravotnom stave Andreja Danka však nebude poskytovať, kým sa nevyjadria lekári. Riaditeľka komunikačného odboru národnej rady tiež nevie potvrdiť, či bude predseda parlamentu hospitalizovaný, no ani to nevyvrátila. Naozaj treba počkať na ukončenie sérií vyšetrení, poznamenala s tým, že tým pádom nevie ani presný termín.

Informáciu o zdravotnom stave podľa Čižmárikovej predseda NR SR Andrej Danko zverejnil aj preto, aby nevznikali rôzne špekulácie. "Aj preto sa rozhodol o každom ďalšom postupe lekárov informovať verejnosť aj médiá,“ uzavrela Čižmáriková.

Danko tento týždeň podstupuje sériu vyšetrení v Národnom onkologickom ústave pre nejasný ložiskový nález v stene žalúdka, informovala agentúru SITA hovorkyňa ústavu Viktória Vasilenková. "Je možné, že bude musieť podstúpiť operačný výkon," potvrdila.

Andrejovi Dankovi aj Robertovi Ficovi prajú pevné zdravie aj opoziční poslanci. Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy