Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Niektoré školy od pondelka zatvárajú. Rodičia majú hlavy v smútku
Zdielať na

Niektoré školy od pondelka zatvárajú. Rodičia majú hlavy v smútku

BRATISLAVA / V týchto dňoch sa rodičia mnohých školákov dozvedajú, že budúci týždeň budú mať náročný. Opateru pre deti, prípadne aktivity pre ne, musia zabezpečiť na päť dní. Viacero škôl totiž oznámilo, že budú zatvorené už od pondelka a žiaci majú voľno. Predĺžené prázdniny sa týkajú aj niektorých škôlok.

V jednom týždni sa stretli dva štátne sviatky a jesenné prázdniny a tak sa mnoho riaditeľov škôl rozhodlo zatvoriť brány školy na celý týždeň. "Udelenie riaditeľského voľna je v kompetencii riaditeľov škôl a školských zariadení. Ak sa rozhodnú toto voľno udeliť, je nutné o tom informovať rodičov zverejnením informácie na verejne dostupnom mieste," povedala hovorkyňa ministerstva školstva Ria Feik Achbergerová.

Mnoho rodičov sa o riaditeľskom voľne dozvedela na poslednú chvíľu. Svoje brány zatvoria aj viaceré škôlky. Ak nemáte starých rodičov na dôchodku, je to problém, tvrdia mnohé rodiny. "Pre nás je to otázka logistiky, že čo teraz. Keď majú rodičia možnosť, vezmú si voľno, a tým pádom je málo detí v škôlkach a škôlky nám neotvoria, čiže pre mňa napríklad vzniká problém, čo s dvoma malými deťmi," povedala mama Katarína.

V prípade ak riaditeľ neudelí takéto voľno a chce ušetriť napríklad na nákladoch na kúrenie, je možnosť absolvovať so žiakmi branné cvičenie, návštevu výchovného koncertu alebo zvoliť inú alternatívu vyučovania.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy