Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Európsky parlament víta posun vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka. Chce však vedieť viac
Zdielať na

Európsky parlament víta posun vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka. Chce však vedieť viac

ŠTRASBURG / Posun vo vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej víta aj Európsky parlament. Jeho šéf Antonio Tajani ocenil, že máme mená vrahov aj objednávateľa. Rovnako to ocenili aj europoslanci z delegácie, ktorá bola na Slovensku. Nechýba však aj kritika, a tak ako Slováci, aj oni chcú vedieť viac.

Posun vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice neušiel pozornosti ani Európskemu parlamentu, ktorého delegácia bola už dvakrát na Slovensku. 

Odhalenie podozrivých z vraždy komentoval aj šéf europarlamentu Antonio Tajani: "Som veľmi rád, že slovenské úrady už vedia mená vrahov a objednávateľa. Na slovenské úrady som dlhodobo tlačil, aby pokročili vo vyšetrovaní." 

Avšak rovnako, ako verejnosť, aj europoslanci chcú viac. "Odpoveď nato ale môžeme dostať len, keď sa zistí, čo bolo skutočne za vraždou, čo presne chcel Ján Kuciak zverejniť a kto stál za jeho vraždou," myslí si europoslanec Jávor Benedik, ktorý bol členom delegácie, ktorá po vražde prišla na Slovensko. 

Šéfka delegácie Sophia in 't VELD však vyjadrila určitú skepsu. Ako príklad si vzala Maltu, kde o život prišla tiež novinárka, približne pol roka pred Kuciakom. Europoslanci majú ešte jeden veľmi dôležitý odkaz pre slovenskú špičku. "Môžete vidieť ľudí, ktorí odstúpili a opätovne sa vrátili cez „zadné dvere“, stále pracujú na ministerstvách," poukázala Sophia. 

Europoslanci sa preto na Slovensko chcú určite ešte vrátiť. "Vrámci ľudskoprávneho výboru preto vznikla stála komisia. Tá sa týmito kauzami zaoberá aj naďalej. Dá sa očakávať, že táto komisia ešte príde na Slovensko, aby sledovala najnovší vývoj," uviedol Jávor.  

Situáciu okolo vyšetrovania sledujeme ONLINE:

​Kto však stojí za vraždou dvoch mladých ľudí? Pozrite si reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy