Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda kamióna si vyžiadala jednu obeť. Na mieste musel zasahovať vrtuľník
Zdielať na

Nehoda kamióna si vyžiadala jednu obeť. Na mieste musel zasahovať vrtuľník

GBELY / Hasiči momentálne zasahujú pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Gbely, okres Skalica. Pri nehode kamión narazil do stromu. Jedna osoba prišla o život. Vodič, ktorý skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici, mal dostať podľa prvotných informácií defekt. Na pomoc letel aj vrtuľník.

Vodič nákladného vozidla, krátko po jednej hodine popoludní, zišiel na rovnom úseku pri odbočke na Adamov z cesty a po pár metroch vrazil do stromu. Po čelnom náraze sa značne poškodila kabína a obaja muži zostali v aute zakliesnení. Ako prví im pomohli hasiči a policajti zatiaľ na nevyhnutne potrebný čas uzavreli cestu. "Po príjazde sme museli vyslobodiť obidve osoby z havarovaného vozidla. Bola im poskytnutá predlekárska pomoc a boli odovzdaní rýchlej záchrannej službe," uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva hasičov v Skalici Jozef Jankovič.

Pri nehode kamióna došlo k zraneniu dvoch osôb, pričom jedna utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Druhý, 52-ročný vodič bol síce pri vedomí, no tiež bol zranený a hasiči ho vyslobodzovali pomocou hydraulického náradia. 

Na miesto udalosti letela aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. "Pacient bol pri vedomí, na okolnosti nehody si ale nepamätal a sťažoval sa na výrazné bolesti chrbtice, hlavy a hrudníka. Lekárka mu doplnila ďalšiu potrebnú liečbu a po preložení na palubu vrtuľníka bol pacient v stabilizovanom stave s poraneniami viacerých častí tela letecky prevezený do Nemocnice sv. Cyrila a Metóda v Bratislave," povedala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Premávku v danom úseku usmerňovali policajti. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy