Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podnikateľ Kočner odmieta, že je krstným otcom dcéry obvinenej Aleny
Zdielať na

Podnikateľ Kočner odmieta, že je krstným otcom dcéry obvinenej Aleny

BRATISLAVA / Podnikateľ Marián Kočner odmieta prepojenia s Alenou Zs., ktorá je obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Prostredníctvom svojho právneho zástupcu pre televíziu JOJ uviedol, že je krstným otcom len dvom deťom a ide o mužov, ktorí dnes majú cez 30 rokov. Taktiež odmieta, že by niekedy využil tlmočnícke služby do talianskeho jazyka.

Marian Kočner poprel, že by bol krstným otcom dcéry Aleny Zs., aj to, že by niekedy využil tlmočnícke služby do talianskeho jazyka. Nepoprel však , že sa s Alenou pozná.  

"Môj klient prehlasuje, že ako krstný otec je uvedený len na dvoch krstných listoch. Obe deti sú mužského pohlavia a dnes majú viac ako 30 rokov. Ďalej prehlasuje, že nikdy nevyužil tlmočnícke služby do talianskeho jazyka. Nikdy nezamestnával žiadnu tlmočníčku ani tlmočníka. Taktiež nikdy neobchodoval so žiadnymi talianskymi firmami. V meste Komárno bol len raz v živote a to pred rokom 1989," uviedol Kočnerov právny zástupca. Martin Pohovej.

Kočner týmto stanoviskom reaguje na informácie, ktoré ho spájajú s obvinenou Alenou Zs. v prípade vraždy Jána Kuciaka. Redaktorka TV JOJ Drahu Dobrovicsová sa stretla s matkou Aleny Zs. aj s jej expartnerom Mariánom Markovičom.

"Z jednej blbosti. Boli na lyžovačke zo školy a on išiel pre ňu, lebo Alenka nevedela vyjsť autom hore. A on išiel pre ňu a že aby ho nevolala pán Kočner, ale že on sa predstavil, že on je krstný otec. A to bolo celé," komentuje informácie, že by mal byť Marián Kočner krstným otcom jej vnučky, matka Aleny. Toto sa udialo podľa nej vlani. "Ale nie je ani krstená oficiálne ani nič... A teraz každý, že je krstná dcéra. Ale to je blbosť, z jednej srandy takéto urobia. Že aby ho nevolala pán Kočner, ale on bude ako krstný otec," dodáva Alenina matka. "Ja to neprežijem...Však ona nás tak chránila. Dcéru aj mňa," dodala Alenina matka.

Podľa jeho vlastných slov nikdy nepovedal, že by Marián Kočner bol krstným otcom jeho dcéry. 

​Alena Zs. je podľa dozorujúceho prokurátora objednávateľkou vraždy Jána Kuciaka. Mala vyplatiť peniaze. Prokuratúra ale uvádza, že nie ona tou osobou, ktorá by mala záujem na smrti novinára. "Je pravdepodobnosť, veľmi vysoká, že práve ona vyplatila tie peniaze. Ale odkiaľ tie peniaze mala, to je ďalšia otázka," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii dozorujúci prokurátor.

Alena z Komárna mala podľa medializovaných informácií pracovať ako tlmočníčka pre Mariána Kočnera. Kočner momentálne sedí vo väzbe pre kauzu zmenky. Prokuratúra sa v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka, bratislavským podnikateľom nezaoberá. "Zatiaľ my sa osobou pána Kočnera priamo ako prípadným objednávateľom, alebo ako by sme to chceli prezentovať, sa nevyjadrujeme. Teraz neriešime pána Kočnera. My zatiaľ riešime týchto štyroch obvinených. Potom sa budeme zaoberať tými osobami, na ktoré sa príde a ktoré budeme môcť jednoznačne identifikovať, že boli objednávatelia. Takže takéto otázky sú podľa mňa predčasné," uviedol dozorujúci prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy