Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mama obvinenej Aleny o Kočnerovi: On sa predstavil ako krstný otec
Zdielať na

Mama obvinenej Aleny o Kočnerovi: On sa predstavil ako krstný otec

KOMÁRNO / Zronená mama Aleny z Komárna, obvinenej z objednania vraždy, v utorok po prvýkrát prehovorila. Odmietla, že by bol kontroverzný podnikateľ krstným otcom jej vnučky a vysvetlila ako to mohlo vzniknúť. Voči citáciám niektorých médií sa ohradil aj otec dievčaťa. V rovnakom znení poslal odkaz cez svojho právnika z väzby aj Marián Kočner.

Dcéra 70-ročnej ženy, s ktorou žila pod jednou strechou aj s vnučkou, je vo väzbe. Do toho prišla ešte informácia, že krstným otcom jej vnučky má byť kontroverzný podnikateľ, ktorý je taktiež vo väzbe pre obvinenie z falšovania zmeniek. 

Príbuzenský vzťah s rodinou z Komárna prostredníctvom vyjadrenia svojho právnika poprel aj samotný Marián Kočner. "Môj klient prehlasuje, že ako krstný otec je uvedený len na dvoch krstných listoch. Obe deti sú mužského pohlavia a dnes majú viac ako 30 rokov," uviedol právny zástupca Mariana Kočnera Martin Pohovej. 

Alenina mama uviedla ako mohla v médiách vzniknúť informácia o tom, že krstným otcom jej vnučky je Marian Kočner. "Boli na lyžovačke zo školy a on išiel pre ňu, lebo Alenka nevedela vyjsť autom hore a on išiel pre ňu, a povedal jej, aby ho nevolala pán Kočner, ale že on sa predstavil, že on je krstný otec, a to bolo celé. Kedy to bolo, vlani," uviedla mama obvinenej Aleny.

Voči tejto informácii sa ohradil aj otec údajného krstniatka, ktorého v súvislosti s ňou citovali médiá. "Som strašne pohoršený, lebo som sa to dočítal, že ja som potvrdil, že pán Kočner je mojej dcéry krstný otec, ale je to lož, to sú výmysly," uviedol Marián "Ampulka" Markovič.

Marián Kočner spoza mreží dokonca dementoval aj ďalšie informácie uverejnené v súvislosti s obžalovanou Alenou, avšak to, že ju pozná nepoprel. "Nikdy nezamestnával žiadnu tlmočníčku ani tlmočníka. Taktiež nikdy neobchodoval so žiadnymi talianskymi firmami. V meste Komárno bol len raz v živote a to pred rokom 1989," povedal Pohovej. 

Expartner obvinenej Aleny potvrdil, že hovorila perfektne po taliansky, na podrobnosti sa jej nikdy nepýtal. V obchodnom registri figuruje jej meno spoločne s talianskym podnikateľom do roku 2007, keď spoločnosť predali občanovi Maďarska. Konateľkou bola aj v ďalších dvoch, už zaniknutých spoločnostiach. "Som vedel, že má nejaký vzťah s týmto pánom, ale aký, či to bol pracovný, som nevedel ani bližšie neskúmal, nakoľko s tou ženou nie som 11 rokov, absolútne neviem, čo mali spolu," uviedol Markovič. 

Obvinenie matky spoločného dieťaťa považuje za zlý sen. "Prekvapilo je slabé slovo, hlavne kvôli mojej dcére, horor, ja sa neviem z toho spamätať, odkedy to celé vzišlo," uviedol Markovič. 

Rozšírený rozhovor s Mariánom "Ampulkom" Markovičom nájdete tu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy