Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Andrej Danko sa vyjadril k svojmu vzdelaniu a k utajeniu rigoróznej práce
Zdielať na

Andrej Danko sa vyjadril k svojmu vzdelaniu a k utajeniu rigoróznej práce

Archívne video

BRATISLAVA / Predseda NR SR Andrej Danko vo štvrtok zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej sa vyjadroval k aktuálnej situácii týkajúcej sa policajných razii pre vraždu Jána Kuciaka, ale aj ku kauze rigoróznej práce. Danko ju totiž odmieta zverejniť.

Andrej Danko sa na tlačovej konferencii jasne a stručne vyjadril k problému s rigoróznou prácou, ktorú napísal ako študent Vysokej školy. Vyjadril sa, že kým bol na zahraničnej ceste, niektoré médiá začali kontaktovať všetkýcvh z jeho minulosti. "Mali jediný cieľ, a to spochybniť všetko od gymnázia až po vysokú školu. Spochybniť čokoľvek na mojom vzdelaní," zdôraznil.

Danko pokračoval so slovami, že mu je veľmi ľúto ak niekomu nestačia vyjadrenia príslušných autorít. "Tejto spoločnosti už nestačia vyjadrenia advokátskej komory, príslušných univerzít, mojich pedagógov. Snažia sa dostať k mojej práci s jediným cieľom - manipulácie s ňou," vyjadril sa. Zároveň zdôraznil, že všetky oprávnené osoby majú prístup k jeho práci.

"Moja práca nie je a nebola utajená. Mám dostatok dokladov o svojom vzdelaní. Pýtam sa, čo bude ešte nasledovať voči mojej osobe, aby som v spoločnosti bol diskreditovaný, obvinený i odsúdený.  Vyhlasujem, že v tejto veci už budem postupovať len v trestnoprávnej rovine.  Prácu som robil pred 20 rokmi, a tak musí byť aj posudzovaná v zmysle vtedajšej právnej legislatívy," pokračoval Danko. Na záver dodal, že nič na jeho práci noazj nie je utajené.

Danko ako vyštudovaný právnik

Predseda parlamentu Andrej Danko sa pýši tým, že je vyštudovaný právnik a právnickú prax v minulosti aj vykonával. Ale v uplynulých dňoch sa spochybňuje, ako sa k titulu dostal. Zatiaľ čo väčšina nami oslovených politikov nemala problém zverejniť práce, na základe ktorých svoje tituly získali, titul predsedu parlamentu je naďalej opradený rúškom tajomstva. "Vyhlasujem, že som riadny absolvent Univerzity Komenského v Bratislave, riadne som ukončil aj doktorandské štúdium, ako aj advokátske skúšky," uviedol vo svojom stanovisku Andrej Danko, predseda SNS. 

Avšak na tej univerzite získal Danko len magistra. Neskôr sa potvrdilo, že titul JUDr. naozaj získal, a to na Univerzite v Banskej Bystrici. Požiadali sme teda o jeho rigoróznu prácu, ale Danko ju univerzite zakázal ukázať, keď sa o ňu začal zaujímať Denník N. Samotná univerzita sa k tomu vyslovila nasledovne: "Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici potvrdzuje existenciu rigoróznej práce JUDr. Andreja Danka z roku 2000, ale zároveň rešpektuje jeho

Súvisiace články

Najčítanejšie správy