Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Od septembra čaká vodičov skúška nervov. Odborníci očakávajú kolaps dopravy
Zdielať na

Od septembra čaká vodičov skúška nervov. Odborníci očakávajú kolaps dopravy

BRATISLAVA / Prázdniny sa pomaly končia a najmä v hlavnom meste v najbližších dňoch očakávame nápor áut. Prístup z diaľnice aj mnohé cestné úseky v Bratislave sú rozkopané a opravy ešte stále nie sú dokončené. To zaváňa problémom. Analytik sa obáva dopravného kolapsu.

Po treťom septembri doprava v hlavnom meste mnohonásobne zhustne a podľa analytika na cestách, kde prebiehajú opravy hrozí dopravný kolaps. Aj v čase voľna sa v smere na bratislavskú Kolibu tvorili kolóny.

Rozkopané cesty sú naďalej aj pri Mlynských Nivách v smere do centra Bratislavy a opravy prebiehajú aj na konci Bajkalskej ulice pred Prístavným mostom. "Problém hlavného mesta je, že doprava je tam komplikovaná, aj keď sa nič nedeje. Keď k tomu pribudnú opravy, údržby, tá doprava nezmizne, ona sa musí prispôsobiť a vzniká dopravný kolaps. Bojím sa, že Bratislava to pocíti v najbližších dňoch," povedal generálny riaditeľ z Výskumného ústavu dopravného Ľubomír Palčák. 

"Hlavné mesto opravuje 100 kilometrov jazdných pruhov a 20 kilometrov chodníkov. Väčšinu opráv sme realizovali cez prázdniny, aby sme čo najmenej zaťažovali dopravu. Celkovo budeme opravovať ešte do októbra. Aktuálne opravujeme Pioniersku, Podkolibskú, cestu na Námestie Franca Liszta, ako aj Rajskú," uviedla hovorkyňa magistrátu mesta Bratislava Zuzana Onufer.

Výrazná zmena v doprave čaká od soboty aj obyvateľov Malaciek a Rohožníka. Po opravách bude tento úsek prekategorizovaný na cestu druhej triedy. Obmedzenia potrvajú vyše roka. "Bratislavský samosprávny kraj začína s opravou cesty Malacky, Rohožník a táto cesta bude od prvého septembra úplne uzatvorená po celej svojej dĺžke až do konca budúcoročného augusta," uviedla Veronika Beňadíková z tlačového oddelenia bratislavského samosprávneho kraja. Jazdiť sa bude s obchádzkou, vrátane prímestskej dopravy, a to cez Malacky, Pernek a Rohožník.

Aj na diaľnici D1 v úseku Triblavina opravy stále pretrvávajú a znížená rýchlosť na tomto úseku platí aj po treťom septembri. "Rýchlosť je znížená na 80 kilometrov za hodinu. V priebehu novembra bude dočasné presmerovanie ukončené a diaľnica sa vráti do pôvodného stavu. Predpoklad ukončenia výstavby križovatky Triblavina je koncom roka 2020," uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy