Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hromadná nehoda áut na D1. Niekoľko osôb vrátane detí sa vážne zranilo
Zdielať na

Hromadná nehoda áut na D1. Niekoľko osôb vrátane detí sa vážne zranilo

PIEŠŤANY / V stredu večer došlo k vážnej dopravnej nehode na diaľnici D1 pri Piešťanoch. Zranilo sa až sedem osôb vrátane detí, z toho jedna posádka vážne. Medzi veľmi vážne zranenými bolo aj jedno dieťa. Hromadnú zrážku zapríčinil podľa polície opitý vodič.

​Na D1  pri Piešťanoch v smere na Trnavu došlo v stredu večer k vážnej dopravnej nehode ôsmich áut. Na mieste sa zranilo sedem ľudí vrátane 3 detí.  "Boli tam dve malé deti, ktoré mali veľké rezné rany, takže sme ich potrebovali dostať von, a tak sme čakali hasičov," opísal situáciu jeden z účastníkov nehody. Súrodencov vo veku 10 a 7 rokov vyslobodili zo zdemolovaného auta piešťanskí hasiči pomocou hydraulických nožníc. Mladší chlapec stratil veľa krvi. Iba sedemročného chlapca previezli v umelom spánku do bratislavskej nemocnice.

"Ďalšie utrpeli ľahšie až stredne ťažké poranenia. Najmä úrazy hlavy, hrudníka a drieku a boli transportovaní do nemocníc v Piešťanoch a Trnave,“ vyjadrila sa k zdravotnému stavu účastníkov nehody hovorkyňa záchranárov Alena Kŕčová.

"K nehode došlo pravdepodobne tak, že vodič VW Sharane prešiel do pravého jazdného pruhu, kde narazil do pravej strany auta jazdiaceho vedľa neho. V dôsledku tejto kolízie bol odhodený do stredových betónových zvodidiel a zostal stáť v ľavom jazdnom pruhu. Tým, že vytvoril náhlu prekážku pre ďalšie prichádzajúce autá," vyjadrila sa polícia.  Pre nehodu bola diaľnica D1 v úseku z Hornej Stredy do Piešťan dočasne uzatvorená.  

Dvadsaťdeväťročný šofér Sharanu sa podrobil aj dychovej skúške. Nafúkal až 1,27 promile. Ide o muža občianstvom z Rumunska žijúceho v Bratislave. Vyšetrovateľ už v prípade začal trestné stíhanie. "Polícia príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetruje, v súčasnosti prebiehajú procesné úkony. V tejto súvislosti sa obraciame na svedkov nehody, ktorí ju videli, aby sa prihlásili na polícii na linke 158 a prispeli k zisteniu jej okolností," žiada polícia. 

Prípadné kamerové záznamy môžu svedkovia taktiež poslať polícii. 

Polícia zverejnila na Facebooku fotografiu z miesta nehody:

Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Súvisiace články

Najčítanejšie správy