Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž na Záhorí chcel rozbiť bankomat. Na privolaných policajtov vytiahol nôž, tí tasili zbraň
Zdielať na

Muž na Záhorí chcel rozbiť bankomat. Na privolaných policajtov vytiahol nôž, tí tasili zbraň

SENICA / Vandal, ktorý chcel v Senici rozbiť bankomat ohrozoval tamojších mestských policajtov nožom. Hliadka musela vytiahnuť zbraň, ale problémy sa ešte neskončili. Agresívne sa správal aj na obvodnom oddelení a zaútočil na jedného z policajtov.

Do bankomatu v Senici v utorok v neskorých nočných hodinách udieral 26-ročný muž. Mestských policajtov na to upozornil jeden obyvateľov mesta. 

"Okolo jedenástej hodiny večer sme prijali na operačnom oddelení telefonický oznam od občana Senice," uviedol Rastislav Janák, náčelník mestskej polície v Senici.

Hliadka sa urýchlene presunula k miestu určenia a uvidela výtržníka.

Policajti sa bránili zbraňami

"Podľa popisu muža spozorovala asi 100 metrov od bankomatu, načo ho vyzvala, aby zastavil a preukázal svoju totožnosť," uviedol mestský policajt Stanislav Macák.

Muž sa k nim otočil, mal v ruke nôž a vykročil smerom k hliadke. Policajti na svoju obranu museli vybrať zbrane. Muž prestal až po dôraznej výzve a hrozbe zbraňou. Nôž pustil z ruky a ľahol si na zem.

Ako uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, podozrivý muž sa okrem búchania do automatu mal vyhrážať aj inému mužovi. S nožom v ruke od neho chcel, aby mu dal svoj mobilný telefón. A to nebolo všetko. "Počas vykonávania procesných úkonov, zadržaný muž fyzicky zaútočil na jedného z policajtov," dodala Martina Kredatusová.

Vyšetrovateľ 26-ročného Michalovčana obvinil z lúpeže. "Avšak poškodený po vznesení obvinení zmenil svoju výpoveď a uznesenie bolo prokurátorom zrušené. V súčasnosti je stíhaný na slobode pre útok na verejného činiteľa," uviedla policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy