Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Švédsky kráľ si na Slovensku zapoľoval na bažanty
Zdielať na

Švédsky kráľ si na Slovensku zapoľoval na bažanty

Keď si zapoľovať na bažanty, tak na Slovensku, povedal si asi švédsky kráľ Carl XVI. Gustaf, ktorý sa dnes objavil medzi poľovníkmi pri Čifároch. <b>VIDEO: Švédsky kráľ ako poľovník</b>

Keď si zapoľovať na bažanty, tak na Slovensku, povedal si asi švédsky kráľ Carl XVI. Gustaf, ktorý sa dnes objavil medzi poľovníkmi pri Čifároch neďaleko Levíc. Tichú návštevu, ktorá však neušla televíznym štábom, si nechal zariadiť prostredníctvom cestovnej kancelárie. Podľa poľovníkov si na kráľovské maniere pri love nepotrpel.

"Na záver lovu nám poďakoval za úspešnú poľovačku a zaspieval tradičnú kráľovskú pesničku," povedal ČTK Dušan Krajniak, riaditeľ odštepného závodu štátnych lesov v Leviciach, ktorý poľovačku organizoval. Pripomenul, že vo vyhlásenom revíri si už zastrieľali aj iní hostia zo zahraničia s modrou krvou.
    

Kráľovská návšteva bola podľa poľovníkov naozaj nečakaná, o príchode Carla XVI. Gustafa sa dozvedeli len pár dní vopred, spomenul Krajniak. Švédsky panovník nemal v pláne žiadne oficiálne stretnutia, podľa dostupných informácií odcestuje zo Slovenska už v nedeľu. Vzácneho hosťa napriek tomu strážili slovenskí policajti.

Zdielať na