Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vládne letky pristáli. Slováci, ktorí uviazli na letisku v Albánsku sú doma
Zdielať na

Vládne letky pristáli. Slováci, ktorí uviazli na letisku v Albánsku sú doma

POPRAD / Dovolenkárov cestujúcim z popradského letiska čakalo nepríjemné prekvapenie. Niekoľko hodín pred odletom dostali mail, v ktorom im cestovná kancelária oznámila, že ruší svoju činnosť. Pre Slovákov, ktorí uviazli v Albánsku, smerovali hneď tri letky, ktoré ich previezli v stredu večer domov.

Let do Popradu absolvovali dovolenkári bez najmenších problémov. Okolo jedenástej večer sa už na popradskom letisku zvítali so svojimi rodinami. Podľa informácii TV JOJ daňový poplatníci nezaplatia ani cent za tento let. "Cesta bude preplatená poisťovňou," dodal Lazarov. Krátko pred deviatou hodinou pristáli na letisku v Albánsku. Cestujúci ktorí uviazli v Albánsku sa nakoniec dostali šťastlivo domov. Trojica vládnej letky priletela v neskorých večerných hodinách, niečo pred pol jedenástou.   

Celú situáciu okamžite začala riešiť poisťovňa, ktorá o pomoc poprosila ministerstvo vnútra. Tí vyslali o 18.00 hodine hneď 3 vládne letky z bratislavského letiska M.R. Štefánik do Tirany (Albánsko), kde sa nachádzalo 84 slovenských občanov. Všetko spôsobil nečakaný krach cestovky Albania travel. Na otázku, prečo nevyslali len jedno veľké lietadlo ale idú rovno tri nám odpovedal hovorca ministerstva vnútra Peter Lazarov. "Veľkou výhodou je, že sme nedávno inovovali celú letku na kompletku. V tomto prípade je možné pustiť do priestoru všetky tri. Veríme v bezpečnú prepravu domov," uviedol. 

V stredu o jednej hodine v noci mali dovolenkári odletieť z popradského letiska do Albánska. Pár hodín pred odletom ale dostali e-mail, v ktorom im cestovná kancelária oznámila, že ruší svoju činnosť a že najbližšie ich bude kontaktovať ich poisťovňa. Ťažko sa im tomu verilo a na letisko prišli. Tam už ich čakal pracovník poisťovne, ktorý im informáciu potvrdil.

Prekvapení ostali aj klienti, ktorí z Albánska mali cestovať domov"Zrejme cestovka nezaplatila za ich let. Povedali im dva, tri dni, ale vôbec nevedia, čo s nimi bude," povedal jeden z dovolenkárov. "My sme už s touto cestovkou boli na dovolenke minulý rok a boli sme veľmi spokojní," hovorí ďalšia prekvapená klientka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy