Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Popradská cestovka skrachovala. Pre dovolenkárov v Albánsku letí vládny špeciál
Zdielať na

Popradská cestovka skrachovala. Pre dovolenkárov v Albánsku letí vládny špeciál

POPRAD / Dovolenkárov cestujúcim z popradského letiska čakalo nepríjemné prekvapenie. Niekoľko hodín pred odletom dostali mail, v ktorom im cestovná kancelária oznámila, že ruší svoju činnosť. Na letisku im túto informáciu, žiaľ, potvrdili. Na druhej strane vyše 80 dovolenkárov ostalo v Albánsku. Po nich poslali vládny špeciál.

V stredu o jednej hodine v noci mali dovolenkári odletieť z popradského letiska do Albánska. Pár hodín pred odletom ale dostali e-mail, v ktorom im cestovná kancelária oznámila, že ruší svoju činnosť a že najbližšie ich bude kontaktovať ich poisťovňa. Ťažko sa im tomu verilo a na letisko prišli. Tam už ich čakal pracovník poisťovne, ktorý im informáciu potvrdil. 

Dovolenkári v Albánsku 

​Nielenže ľudia neodleteli na plánovanú dovolenku, prekvapení ostali aj klienti, ktorí z Albánska mali cestovať domov"Zrejme cestovka nezaplatila za ich let. Povedali im dva, tri dni, ale vôbec nevedia, čo s nimi bude," povedal jeden z dovolenkárov. "My sme už s touto cestovkou boli na dovolenke minulý rok a boli sme veľmi spokojní," hovorí ďalšia prekvapená klientka. 

Prevoz zabezpečí ministerstvo  

Celú záležitosť bude teraz riešiť poisťovňa. Tá už požiadala o pomoc ministerstvo vnútra. "Ministerstvo vnútra SR dnes o 18:00 hodine vyšle svoje tri lietadlá do Tirany (Albánsko), kde sa momentálne nachádza 84 slovenských občanov, ktorí z dôvodu úpadku cestovnej kancelárie nemajú možnosť odísť naspäť na Slovensko," informoval hovorca rezortu vnútra, Petar Lazarov s tým, že poisťovňa uhradí náklady spojené s prevozom dovolenkárov.

Pochybný majiteľ 

Reportérka TV JOJ Zuzana Pojedincová sa snažila skontaktovať s majiteľmi cestovnej kancelárie. Telefónne číslo je ale nedostupné a na uvedených adresách sa nezdržiavajú. Podľa informácií TV JOJ je spolumajiteľom cestovnej kancelárie syn albánskeho narkobaróna Bakiho Sadikiho.

Správu budeme aktualizovať, reportáž uvidíte v Novinách o 19:30.

Poriadne dlho čakali na letisku v utorok aj dovolenkári, ktorí smerovali do Turecka. Ich lietadlo malo technickú poruchu. Odletieť mali v utorok o 5:20, do lietadla sa dostali až pred deviatou hodinou večer. Téme sa venoval reportér Daniel Levický Archleb. Pozrite si reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy