Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z idúceho vlaku vyskočili súrodenci, i podgurážený muž
Zdielať na

Z idúceho vlaku vyskočili súrodenci, i podgurážený muž

Zdroj: Marcin Bajer/ilustračné

Sedemročný chlapček a jeho 14-ročná sestra z Bytče, ktorí vyskakovali z vlaku, skončili v nemocnici.

Sedemročný chlapček a jeho 14-ročná sestra z Bytče, ktorí vyskakovali z vlaku, skončili v nemocnici. Deti údajne vo vlaku zaspali a prebrali sa až na miestnej stanici.

Vlak však už zo stanice odchádzal, súrodenci sa napriek tomu rozhodli vystúpiť a obaja sa zranili. Ako informoval hovorca Železničnej polície Jozef Búranský, oboch previezli do nemocnice. Dievča má viacnásobnú zlomeninu pravej nohy, jej brat vyviazol len s odreninami.

Podobný incident sa stala na železničnej stanici Varín v Žilinskom okrese, kde zase z vlaku vypadol 68-ročný muž z obce Mojš. Ako uviedol Búranský, muž sa pred cestou posilnil alkoholom a zaspal. Keď sa prebral, rozhodol sa vystúpiť už z idúceho vlaku. Muž skončil v nemocnici s tržnou ranou na temene, liečiť sa bude viac ako týždeň. Zranenému namerali 0,63 mg/l, čo je 1,31 promile alkoholu.

Od začiatku roka prišlo v obvode železničných dráh o život 91 ľudí, ťažko zranilo 45 osôb, s ľahkými zraneniami vyviazlo 29 ľudí. Za celý minulý rok zahynulo v obvode železníc 93 osôb.

Zdielať na

Najčítanejšie správy