Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Máte v obci nefunkčnú lampu či rozbitú cestu? Problém stačí zadať do mobilu a život vo vašej obci bude lepší
Zdielať na

Máte v obci nefunkčnú lampu či rozbitú cestu? Problém stačí zadať do mobilu a život vo vašej obci bude lepší

BRATISLAVA / Máte vo svojej obci pokazenú lavičku, nefunkčnú lampu alebo nevysypaný smetný kôš? Dá sa to riešiť, len sa musíte obrátiť na tých správnych ľudí. Niekedy to môže byť na dlhé lakte, ale moderné technológie vedia pomôcť aj v tomto smere.

Aplikácia Lepšia obec je projekt, ktorý využíva najmodernejšie informačné technológie na to, aby obce lepšie spravovali komunikáciu s občanmi, aby lepšie vybavovali problém, s ktorými sa občania v obciach stretávajú. Na druhej strane majú aj občania lepšiu možnosť zadávať problémy na riešenie obci. 

Lepšia obec pozostáva z dvoch častí. Jednou je mobilná aplikácia pre občana a tou druhou CRM platforma pre samosprávy. Občan si môže aplikáciu pod názvom Lepšia obec stiahnuť zdarma v obchodoch s aplikáciami. Vyplní v nej základné údaje, určí miesto, v ktorom žije a ku ktorému chce podávať podnety na riešenie konkrétnych problémov. Aplikáciu môže hneď začať používať. "Občan dostane aj spätnú väzbu, že sa jeho podnetom začína niekto zaoberať," uviedol spoluzakladateľ technologickej spoločnosti Radomír Vozár.

Veľkou výhodou je, že Lepšia obec funguje ako v online, tak aj v offline režime. Riešenie je prispôsobené na všetky mobilné zariadenia a štandardné operačné programy na počítačoch, takže nie je potrebná žiadna ďalšia investícia do techniky, či už pre občana alebo samosprávu. Úrady by teda mohli byť aplikácii naklonené. "Stačí, ak nás zástupcovia obce kontaktujú, aby sme im nastavili systém, aby mohli okamžite začať pracovať," dodal Vozár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy