Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lucia Žitňanská sa chce z politiky postupne stiahnuť
Zdielať na

Lucia Žitňanská sa chce z politiky postupne stiahnuť

BRATISLAVA / Exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská sa rozhodla pre zmenu kurzu. Nie však v oblasti politiky. Poslankyňa za Most-Híd už v marci pri odstupovaní z funkcie hovorila o oddychu a novej etape svojej kariéry. A vyzerá to tak, že sa nebude týkať verejnej politiky.

Exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská svoje plány o budúcnosti prezradila pre Denník N. , pre ktorý potvrdila, že v budúcich voľbách kandidovať do parlamentu nebude. O tom, že cíti potrebu oddychu, v konečnom dôsledku, hovorila už pri odchode z ministerskej stoličky. Viac razy naznačila, že by sa chcela venovať svojej profesii: "Dospela som k záveru, že sa chcem venovať viac mojej právnickej profesii a chcem si nastaviť profesný život tak, aby mi umožňoval lepšie skĺbiť prácu a súkromie. Som poslankyňa, mandát chcem dokončiť," vyjadrila sa pre denník Žitňanská.

​V tom prípade je otázny aj jej post v strane, kde je podpredsedníčkou. Túto tému ale chce najprv prebrať s predsedom Mostu-Híd Bélom Bugárom. Svoju budúcnosť už v politike nevidí: "Mojim cieľom je sa z politiky postupne stiahnuť. Dôvody sú rôzne. Rada by som našla iný balans medzi pracovným a súkromným životom."

Žitňanská tvrdí, že k rozhodnutiu ju doviedol sumár udalostí a okolností. Vysvetlila, že do každej funkcie išla s vedomím vydať zo seba maximum. Momentálne túto energiu v sebe necíti. A platí to nielen v politike, ale aj v súdnictve. Na otázku, či sa bude uchádzať o post ústavnej sudkyne, odpovedala jednoznačne: "Nie, teraz nie." Nevylúčila, že svoje rozhodnutie v priebehu nasledujúcich rokov neprehodnotí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy