Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rybára prichytili iba necelý deň pred oficiálnym povolením na lov rýb
Zdielať na

Rybára prichytili iba necelý deň pred oficiálnym povolením na lov rýb

PREŠOV / Tohtoročná rybárska sezóna odštartovala iba začiatkom tohto týždňa. Štyridsaťšesťročný Prešovčan však hodil prúty do vody o niečo skôr, ako je povolené.

Rybára prichytili iba necelý deň pred oficiálnym povolením na lov rýb. Mal dokonca aj rybársky lístok, ibaže ten začínal platiť až nasledujúci deň.

"Tento rybár vošiel do vodnej nádrže a udicou muškaril. Žiadnu rybu neulovil, no muškarenie vykonával v období zákazu rybolovu a v dobe ochrany rýb," opisuje policajná hovorkyňa Jana Migaľová. 

"Pokiaľ ho polícia uzná ako pytliaka, o čom nie som celkom presvedčený, mu uložia pokutu a tá bude veľmi prísna," uviedol Štefan Čutka, predseda disciplinárnej komisie rybárskeho zväzu v Prešove. 

Podobné prípady rieši aj disciplinárna komisia rybárskeho zväzu. Jeho predseda nevylučuje ani to, že v prípade rybára z Prešova môže ísť tentokrát aj o nepochopenie vyhlášky. "Vo vyhláške je napísané, že pstruhy sú chránené do 15 dňa v mesiaci, to znamená vrátane 15 a on pochopil že 15 už asi môže," dodáva Prešov. 

"Štyridsaťšesťročný Anton z Prešova bol obvinený z prečinu pytliactva, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," hovorí Migaľová. "Tresty sú vysoké za to, ja by som mu dal tak dva týždne upratovať okolo vody," povedal rybár. "Sankcie sú tvrdé, vylúčenie z rybárskeho zväzu plus pokuta," rozpráva Čutka. 

Ako napokon dopadne prípad rybára, ktorý porušil obdobie zákazu lovu, aj keď iba o pár hodín, to je teraz v rukách polície. Zaoberať sa budú aj tým, či išlo i úmysel alebo za tým skutočne mohlo byť iba nepochopenie vyhlášky.

Minulý rok v lete uhynulo množstvo rýb vo vodnej nádrži v Chynoranoch: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy