Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nielen Pjongčang hostí olympiádu. Športovou slávnosťou žije aj Jasná
Zdielať na

Nielen Pjongčang hostí olympiádu. Športovou slávnosťou žije aj Jasná

JASNÁ / Do najväčšieho slovenského zimného strediska v Jasnej v Nízkych Tatrách sa preniesla olympijská atmosféra, a to práve v čase, kedy sa v juhokórejskom Pjongčangu začínali XXIII. zimné olympijské hry.

Pod Chopkom, kde prebiehal aj svetový pohár v zjazdovom lyžovaní žien, sa v piatok podvečer rozhorel olympijský oheň a vznikla tam unikátna aréna olympijského tímu. Na slávnostnom večernom ceremoniáli nechýbali ani naši významní športovci. Ľudia sa zabávali na snehu pri hudbe známych kapiel, k slovu sa dostal aj folklór, či módna prehliadka, a nechýbal umelecký ľadový trón pre víťazov.

Michal Martikán, niekoľkonásobný olympijský víťaz a majster sveta vo vodnom slalome, slávnostne zniesol z Chopku olympijskú pochodeň. Naši významní športovci odkazujú do ďalekej Ázie našim reprezentantom všeličo. "Ja som už bol na piatich a je to fantastický pocit a verím, že naši budú taký zažívať v Pjongčangu a držím im palce," povedal vodácky olympionik Michal Martikán. "Je to vlastne vrchol, čoho sa môžu športovci zúčastniť a ja by som im prial hlavne veľa zdravia, šťastia," zaželal Ladislav Škantár, olympionik vo vodnom slalome. "Veľa športových úspechov, lebo myslím, že každý, ktorý tam išiel si to zaslúžil," zaželala vodácka olympionička Jana Dukátová. A napokon uzavrel zlatý chodec Matej Tóth: "A možno taký odkaz, nech nám spôsobia radosť".

V programe vystúpil aj folklórny súbor SĽUK alebo legendárna Tublatanka. Zábava sa ale jedným večerom v Jasnej neskončila. "Od 11. do 25. februára je v Jasnej otvorený Olympik park, okrem tradičného lyžovania, kde si všetci môžu vyskúšať sánkársku trať, slalomovú trať a snoubording," prezradila Zuzana Fabiánová, hovorkyňa TMR.

Pozrite si archívnu reportáž o lanovkách v Jasnej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy