Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Handlová dlhuje baniam takmer 150 miliónov
Zdielať na

Handlová dlhuje baniam takmer 150 miliónov

Zdroj: SITA/Richard Nemec/ilustračné

Spor s baňami vyrieši mesto mimosúdnym vyrovnaním, pričom zrejme zaplatí iba pôvodný dlh bez penále.

Mesto Handlová asi nebude musieť zaplatiť 147 miliónov korún, ktoré Hornonitrianskym baniam za teplo dlhuje Mestský bytový podnik.

Ako uviedla referentka pre marketing a komunikáciu s verejnosťou Jana Paulínyová, po niekoľkoročných rokovaniach sa mestu darí spor doviesť k mimosúdnemu vyrovnaniu, pričom by baniam zaplatili iba pôvodný dlh bez penále na základe zmluvných podmienok vyše 53 miliónov korún.

Takéto urovnanie sporu už odobrili aj poslanci mestského zastupiteľstva. Vedúci právneho útvaru Hornonitrianskych baní Pavol Rafaj pre agentúru SITA uviedol, že mimosúdnu dohodu ešte nepodpísali, ale aj bane chcú dlh vyriešiť takýmto spôsobom.

Handlová by dlh vyrovnala tým, že baniam dá Dom služieb, regionálnu televíziu, ktorá aj tak končí s vysielaním a zaplatí sumu 15 miliónov korún počas najbližších piatich rokov. Poslanci vzniesli námietky voči stanoveným hodnotám televízie a budovy, preto do najbližšieho rokovania nechajú vypracovať ich odhad.

Dôvod dlžôb mesta siaha ešte do roku 1999. Rafaj ho vysvetlil slovami, že prebrali tepláreň Handlová už aj s dlžobou mesta. Odvtedy sa obe strany dohadovali.

Zdielať na

Najčítanejšie správy