Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dievčatá si obľúbili hokejky. Vo floorballe sa chcú zlepšovať
Zdielať na

Dievčatá si obľúbili hokejky. Vo floorballe sa chcú zlepšovať

PARTIZÁNSKE / Celoslovenská súťaž Nadácie TV JOJ Floorball SK LIGA láme rekordy. Štartovala s 900 žiakmi a ich počet prudko rastie. Cieľom je dosiahnuť 25 000 chlapcov a dievčat hrajúcich floorball. Motivácia je jasná - vyhrať okresnú súťaž, krajské kolo a dostať sa až do celoslovenského finále. Ligu sledujú aj tréneri čo nevylučuje, že si z hráčov vyberú talenty.

Floorball učaroval aj dievčatám v Partizánskom. "Začínali sme s 900 žiakmi, teraz ich máme 4000, cieľ je 25 000," povedal Ľuboš Sarnovský, moderátor TV JOJ. 

Dievčatá z Partizánskeho na palubovke zúročili to, čo natrénovali. "Som veľmi rád, prijal som ponuku nadácie a zapojili sme sa do projektu a chceme, aby bol floorball súčasťou výuky na základných školách," uviedol primátor mesta Partizánske Jozef Božik. Dievčatá si cestu k floorballu nehľadali dlho. "Baví ma to, chcem sa zlepšovať, chcem sa dostať do reprezentácie," uviedla jedna z hráčok.

To, že projekt nadácie TV JOJ oslovuje čoraz viac detí uvítali aj samotní tréneri. "Ja ako hráč, tréner som privítal tento projekt, lebo tréneri si môžu nájsť nové talenty," povedal predseda florballového klubu Harvard v Partizánskom Dušan Ďuríček. Najlepší tím okresu čaká krajské kolo a potom celoslovenské finále.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy