Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pegy má tri roky a rypák. Dom svojich majiteľov stráži ako poctivý pes
Zdielať na

Pegy má tri roky a rypák. Dom svojich majiteľov stráži ako poctivý pes

ZLATÉ MORAVCE / Rodina zo Zlatých Moraviec má nezvyčajného domáceho miláčika. Ich dom stráži prasa Pegy, ktoré sa naučilo aj niekoľko povelov. Gottingenské prasiatko miluje svoju rodinu a dobré jedlo. Dvor, na ktorom žije považuje za svoje teritórium a podľa toho sa aj správa.

Pegy má tri roky a rodina ju kúpila ako dvojmesačnú. Od prvého momentu je miláčikom celej rodiny, ktorá nečakala, že Pegy narastie do väčších rozmerov. "Povedali nám, že trocha narastie, ale že nebude veľká. Nakoniec nám narástla," uviedol majiteľ Pegy, Martin Valach. V súčasnosti má prasiatko už okolo 50 kilogramov. 

Majiteľ Martin naučil Pegy aj viaceré povely. Trvalo mu to asi pol roka. Prezradil ale, že je dosť tvrdohlavá. Dvor, ktorý stráži, považuje za svoje teritórium a dokonca sa bez problémov pustí aj do psa. So sliepkami ale problém nemá. So svojím majiteľom obľubujú aj prechádzky, dokonca chodí na vôdzke aj do mesta. Podľa majiteľa je prasiatko čistotné, inteligentné a dokáže byť dobrým spoločníkom. Nesmie sa ale nudiť, pretože potom dokáže narobiť neplechu. Majiteľ tvrdí, že prasiatko je na chov nenáročné, ale potrebuje neustálu spoločnosť svojej rodiny. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy