Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Príbeh mladej rodiny nebol cudzím ľahostajný. Rozhodli sa nezištne pomôcť
Zdielať na

Príbeh mladej rodiny nebol cudzím ľahostajný. Rozhodli sa nezištne pomôcť

BORŠA / Na koniec roka 2017 bude zaiste s láskou a vďakou spomínať rodina z Borše v okrese Trebišov. Už sme vám ukázali, aké darčeky si našli pod stromčekom štyri deti vďaka anonymnému darcovi z Košíc. Inšpiroval však aj ďalších. Pridala sa partia chlapov z Čane, z Trsteného a hudobníci zo skupiny Ščamba a stalo sa niečo, čo domáca pani považuje za zázrak.

Mladá rodina so štyrmi deťmi žila v podmienkach, ktoré pre deti ani pre ich rodičov nie sú vyhovujúce. Deti museli chodievať na toaletu cez dvor a kúpeľna pripomínala skôr chladničku. 

Reportáž o rodine, ktorej už TV JOJ spolu s anonymným darcom darovali vianočné darčeky, inšpirovala partiu ľudí, ktorí sa dali dokopy práve preto, aby rodine pomohli. Vymenili im okná, okapy a postavili úplne novú kúpeľňu.

Chlapi pracovali do skorého rána do neskorej noci, tri dni nepretržite. Pustili sa do toho tak, ako keby robili naozaj na svojom. Vykopali aj kanalizáciu pre normálnu toaletu. "Neviem kto na nás hore myslí, ale je to zázrak," povedala mama Darina. 

Pozrite si aj archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy