Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Unikátnu značku nájdete len na Slovensku. Dal ju vyrobiť neznámy človek
Zdielať na

Unikátnu značku nájdete len na Slovensku. Dal ju vyrobiť neznámy človek

ŽILINA / V Žiline sú umiestnené dve unikátne značky. Nikde inde také zrejme nenájdete. Tabuľky pri ceste upozorňujú vodičov, ale i cyklistov na to, že ich na tejto vozovke môžu ohroziť klince.

V žilinskej mestskej časti Bánová majú značku, akú zrejme nenájdete nikde inde na Slovensku, ale ani vo svete: "Ja keď som ich videl, tak som ich ku kraju odkopával, aby to nebolo na tej ceste, lebo tu chodí veľa áut," objasňuje situáciu obyvateľ mesta Žilina.

Pozor, klince na ceste. Neznámy autor pravdepodobne patrí medzi miestnych obyvateľov. Nielenže vymyslel túto značku. Dal ju tiež vyrobiť a výstrahu osadil z oboch strán ulice. "Niekto tu nasypal klince, lebo tu tie autá rýchlo chodili," vysvetľuje obyvateľ mesta. "A preto ja si myslím, že niekto sa postaral o to, aby tu predstali chodiť," dopĺňa ho ďalšia Žilinčanka.

V anonymite zatiaľ zostáva aj človek, vďaka ktorému sú tu vlastne tabule upozorňujúce na hroziaci defekt. Podľa miestnych predtým, ako rozhádže klince na ceste, niektoré aj upraví. Ohne ich do takého tvaru, že keď spadnú na asfalt, ostrý hrot zostane smerom hore. Takýmto nebezpečným spôsobom chce niekto donútiť vodičov, aby nepoužívali túto ulicu, keď sa chcú vyhnúť zdĺhavému čakaniu na neďalekej komplikovanej križovatke: "Nejdú dole na križovatku, ale idú bočnou uličkou na hlavnú, aby nemuseli čakať," hovorí obyvateľ mesta.

Magistrát Žiliny nebude pátrať po človeku, ktorý na stĺpy namontoval klincovú výstrahu: "Úplne chápem konanie tohto človeka, ktorý tam tú značku umiestnil, ale táto značka je v rozpore so zákonom, preto bude odstránená," povedal viceprimátor mesta Žilina Patrik Groma. Posnažia sa ale zistiť, kto hádže klince na cestu. Na neznámeho páchateľa bude striehnuť fotopasca.

Aj v Snine umiestnili zopár kurióznych značiek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy