Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vydával sa za policajta, teraz sa susedom vyhráža smrťou. Stále je na slobode
Zdielať na

Vydával sa za policajta, teraz sa susedom vyhráža smrťou. Stále je na slobode

MICHAL NAD ŽITAVOU / Muž, ktorý sa pred rokmi vydával za policajta a od ľudí vyberal pokuty, má ďalší problém. Tentoraz sa 43-ročný muž podľa polície v dedine Michal nad Žitavou vyhrážal susedám smrťou. Problémy so zákonom mal v minulosti už aj vo Francúzku a v Česku.

Falošný policajt Peter Bartoš svoje správanie v minulosti pred kamerou TV JOJ obhajoval takto: "Bohatým vodičom som bral a chudobným som odpúšťal, nebolo to, že by som niekoho zdieral". Teraz má na krku ďalšie obvinenie. Pán Branislav je mužov sused a má s ním neustále problémy. Dokonca sa vyhrážal manželke a dcére zabitím. "Po mojej dcére hodil kus hadice, ktorá bola na mojom pozemku a mal som ju za domom, manželka sa jej išla zastať. Vyhrážal sa zabitím, počuli to aj susedia," opisuje situáciu Bartošov sused Branislav Trnkus.

Koncom minulého týždňa, muža zadržali za tento čin policajti. Po domovej prehliadke skončil v cele a s návrhom na väzbu putoval pred súd, kde bol obvinený z nebezpečného vyhrážania. Okresný súd v Nových Zámkoch rozhodol o nevzatí obvineného do väzby a zároveň rozhodol, že ponecháva obvineného na slobode. "Budem donútený dať spraviť betónový plot a kamerový systém," povedal Trnkus, ktorého to, že sa muž ocitol na slobode nepríjemne prekvapilo. "Stále je na slobode, smeje sa ľuďom do ksichtu a ľudia majú z neho strach, všetci susedia," tvrdí Trnkus.

Obvinený Peter reportérke TV JOJ v minulosti tvrdil, že bol 15 rokov železničným policajtom. V roku 2008 hovoril o tom, že si nevedel nájsť prácu. Oprášil preto starú uniformu a pokutoval vodičov. "Obliekol som sa do nej vytipoval som si cestu, ktorá je najfrekventovanejšia,"

To ale nie je všetko, v Českej republike sa mal vydávať za odborníka na stavebníctvo s vymysleným inžinierskym titulom, a v Paríži za experta na diagnostiku áut. "On už čo má za ušami, pookrádal ľudí, oklamal ľudí a to už nie je mysliteľné, toto aby sa dialo," myslí si Trnkus.

Pozrite si archívnu reportáž o falošnom colníkovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy