Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ľad z kamióna mu rozbil čelné sklo. Vinník je neznámy
Zdielať na

Ľad z kamióna mu rozbil čelné sklo. Vinník je neznámy

POPRAD / Šok v tuneli Branisko zažil Peter z Popradu. Z oprotiidúceho kamióna spadol kus ľadu a rozbil čelné sklo na dodávke, ktorú šoféroval. Vinník je neznámy.

Peter po incidente v tuneli zastavil a volal pomoc. Po tom, ako mu na čelné sklo spadol kus ľadu, mal interiér plný črepín a rozbité čelné sklo. 

Kamionista, ktorému ľad na Petrovo auto spadlo pokračoval v ceste ďalej. Peter si myslel, že vinníka policajti rýchlo nájdu, v tuneli sú totiž kamery. "Bolo mi povedané, že ŠPZ nevedia z kamióna nájsť a zaostriť. Dosť ma to šokovalo," uviedol. 

"Vzhľadom k tomu, že kamerový systém nie je navrhnutý na identifikačné účely a kamery osadené v tuneli Branisko majú charakter priemyselných kamier, nebolo možné, ani prakticky nie je možné čítať evidenčné čísla vozidiel, ktoré premávajú v tuneli," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik.

Prípadov, ako je ten Petrov je na Slovensku viac. Tvrdé slová padajú aj na kamionistov. "Podľa zákona o cestnej premávke je vodič pred jazdou povinný odstrániť z vozidla a z nákladu kusy ľadu a snehu, ktoré by sa počas jazdy mohli uvoľniť," uviedol Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy