Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Škola skutočne môže byť hrou. Stačí poznať tie správne knihy
Zdielať na

Škola skutočne môže byť hrou. Stačí poznať tie správne knihy

BRATISLAVA / Začal sa nový školský rok, s ktorým sa spája aj množstvo nových kníh v aktovkách. Tieto knihy však nie sú klasické školské učebnice. Knihy pre školákov totiž môžu byť aj zábavné.

Tieto knihy môžu byť pre vaše deti zábavou a školou zároveň. Nájdete medzi nimi knihy pre najmenších, ale aj pre školákov, ktoré dokazujú jediné: škola môže byť aj hrou.

Minipédia pre najmenších čitateľov pokračuje

Minipédia – Objavujeme svet sú leporelá určené pre najmenšie deti. Deti v nich môžu spoznávať rodinu, objavovať svet ZOO, učiť sa prvé čísla a pohrať sa s oblečením. Tvrdé strany s pohyblivými prvkami precvičia aj jemnú motoriku detí. Knihy sú pevné, len tak sa nepoškodia. Ide o prirodzené učenie formou Montessori, čo je alternatívny výchovno-vzdelávací program založený na pravidlách lekárky a pedagogičky Marie Montessori.

Päťminútovky z rôznych predmetov 

V posledné dni prázdnin je dobré precvičovať si najmä slovenčinu a matematiku. Päťminútovky - matematika a slovenčina pre rôzne ročníky, od 1. až po 9.ročník sú tou pravou voľbou. Na konci sú riešenia, takže sa nemusia báť ani rodičia, ktorí všeličo pozabúdali. 

Precvičujeme si vybrané slová

Vybrané slová boli vždy strašiakom pre mnohé deti, táto knižka je zábavným čítaním, lúštením a učením sa v jednom.

Školské predmety v kocke

To, čo sa zmestí do kocky, nemôže byť ťažké. Školské predmety v kocke zhŕňajú celé učivo, komplexne, logicky a prehľadne usporiadané. Sú výbornou pomôckou pred testovaním, monitoringom či prijímačkami na strednú školu.

Pre stredoškolákov

Maturita z dejepisu, z občianskej náuky, z chémie, z biológie, z matematiky či zo slovenčiny sú vhodné pre starších žiakov, ktorí sa chystajú na vysokú školu. Príprava na prijímacie skúšky na vysokú školu obsahujú po každej kapitole úlohy a ich správne riešenia sú zaradené na konci knihy.

Veda je úžasná

Aby sme to aj odľahčili a nevystrašili školákov už teraz, je tu kniha, ktorá dokazuje to Komenského: škola hrou. Neuveriteľných 101 vecí, ktoré by malo poznať každé dieťa. Vedeli ste, že v Antarktíde nemôžete urobiť snehovú guľu? Alebo, že diamanty horia? Prečo môže byť mliečna, ale najmú horká čokoláda pre psy jedovatá?

Moje vymodlené dieťa

Moje vymodlené dieťa ma privádza do zúfalstva – veľavravný názov. Škola býva ťažká nielen pre školákov, ale aj pre rodičov, ktorí musia byť trpezlivejší, odolnejší a pozitívnejší ako kedykoľvek pred tým. Autorky šarmantne a s vtipom na mnohých príkladoch objasňujú ako zvládať aj najstresujúcejšie momenty, od najmenších detí až po školákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy