Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Mečiarovmu exministrovi vnútra Hudekovi sa budeme musieť skladať na odškodné
Zdielať na

Mečiarovmu exministrovi vnútra Hudekovi sa budeme musieť skladať na odškodné

BRATISLAVA / Keď ho kopneš do gúľ, dám ti pusu na čelo - hovorí hlas Ivana Lexu hlasu Ludovíta Hudeka v telefonickej nahrávke z obdobia únosu Michala Kováča mladšieho. Reč bola o vyšetrovateľovi únosu, ktorého na druhý deň z prípadu odvolali. Ludovít Hudek je dnes rešpektovaným podnikateľom. Vedie niekoľko sporov s médiami, ktoré ho spájali s únosom či s drogovým barónom Bakim Sadikim. Ako dnes uviedol denník SME, na odškodné sa mu zložíme.

Mečiarovmu exministrovi vnútra Ľudovítovi Hudekovi sa my všetci budeme musieť skladať na odškodné, píše SME. Ústavný súd totiž vyhlásil, že boli poškodené jeho základné ľudské práva tým, že sa dodnes neskončil súdny spor, v ktorom Hudek žaloval médiá.

Zatiaľ nie je jasné, aká suma bude prevedená na účet právneho zástupcu ex-ministra. Trovy konania totiž budú vyčíslené až po jeho skončení. Možno však bude potrestaný aj sudca zodpovedný za prieťah v konaní.

"Súd po dôkladnom oboznámení sa s rozhodnutím ÚS SR bude posudzovať prípadné subjektívne zavinenie zákonného sudcu a na základe toho zvolí ďalší postup," informuje hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Exminister Hudek sa súdi s rôznymi médiami, ktoré mali poškodiť jeho dobré meno tým, že ho spájajú s odsúdeným drogovým priekupníkom Bakim Sadikim či so zavlečením Michala Kováča mladšieho. Súdi sa však aj ako podnikateľ - napríklad o historickú budovu bratislavského Barbakanu, ktorú ako menšinový vlastník už pred rokmi obsadil.

Podľa posledných informácií televízie JOJ je hlavný vchod do budovy uzamknutý a budova je užívaná výlučne Hudekom. Mestská časť spolu s p. Kurhajcom podala na Okresný súd Bratislava I. v decembri 2015 žalobu voči Hudekovi o zaplatenie 183 272,16 eur za užívanie budovy za roky 2014 a 2015. V septembri bude vo veci prvé pojednávanie.

Viac informácií sa dozviete v Novinách o 19:30.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy