Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Žeriav, ktorého ukameňovali opití mladíci, kruto trpel
Zdielať na

Žeriav, ktorého ukameňovali opití mladíci, kruto trpel

BOJNICE / Prípad troch mladíkov, ktorý v Bojnickej ZOO ukameňovali žeriava kráľovského už prešetruje polícia. Veterinár, ktorý žeriava pitval tvrdil, že zviera ukameňovali mimoriadne krutým spôsobom. Zviera nemalo šancu na prežitie.

Páchatelia zaútočili na vzácneho žeriava kráľovského mimoriadne surovým spôsobom. "Počas pitvy boli zistené rozsiahle hematómy a poranenia na celom povrchu tela. Čiže celá brušná, chrbtová čas a hlava," opísal veterinár Michal Belák. 

K incidentu došlo v centre zoologickej záhrady. Žeriav sa pokojne prechádzal vo svojom výbehu. Na vzácne zviera mali zaútočiť traja, údajne opití, mladíci. Trafili ho niekoľkokrát. Podľa veterinára nemal žiadnu šancu prežiť. "Je to vzácne zviera. Dá sa vyčísliť na 2 500 eur, ale ten život mu to nevráti," povedala Simona Kubíčková zo ZOO Bojnice. 

Trojica páchateľov zo zoologickej záhrady ušla. Na mieste, kde k incidentu došlo, nie sú namontované videokamery, avšak pri vchode áno a chystajú sa ho detailne prezrieť. 

V Bojnickej ZOO však nejde o prvý takýto prípad. Ľudia podľa zamestnancov prekrmujú zvieratá a násilne ich nútia ku kriminalite. Dokonca sa stalo, že počas Silvestra hádzali do výbehov pyrotechniku. Vtedy uhynul orliak. 

Súvisiace články