Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
V Humennom majú problém s diviakmi. Naháňajú obyvateľov
Zdielať na

V Humennom majú problém s diviakmi. Naháňajú obyvateľov

HUMENNÉ / Priamo na sídlisku začal Evu naháňať diviak. Šokovaná žena robila, čo mohla, no diviakovi nakoniec musela ustúpiť a do práce ísť inou cestou. Podľa úradov sú v lokalite diviaky premnožené. Policajti jedného vyháňali priamo z námestia. Ďalší prišiel k manželom rovno na terasu za domom.

Bolo krátko po piatej ráno, keď sa Eva vybrala do práce na bicykli. Cestu jej skrížil diviak, a to priamo na sídlisku. S roztrasenými rukami sa jej diviaka podarilo natočiť. No predstavte si, do práce ju tadiaľ nepustil. Eva musela diviakovi ustúpiť a ísť inou cestou. "Vybehol hore na cestu, som myslela, že medzitým prejdem, ale on zase zišiel dole a zase ma začal naháňať, takže sme sa naháňali navzájom," opisuje Eva.

 "Na miesto prišla policajná hliadka, ktorá zviera zahnala späť do lesa," informuje hovorkyňa polície Jana Migaľová. Diviak vyčíňal aj na Lipovej ulici blízko centra mesta. Ľudia prišli o úrodu zemiakov. K Márii zavítal priamo na terasu. "Ja som sa tak zľakla, že som vybehla von a som nemala nič iné po ruke, len metlu," hovorí Mária. 

Podľa záznamov Lesného odboru je diviačia zver v lokalite premnožená. Vlastníci pozemkov môžu Okresný úrad požiadať o mimoriadny odstrel. Tento rok tak urobili viacerí.

Súvisiace články