Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vládny špeciál previezol na Slovensko vážne zraneného Michala
Zdielať na

Vládny špeciál previezol na Slovensko vážne zraneného Michala

BRATISLAVA / Vládny špeciál vo štvrtok ráno odletel do Grécka pre ťažko zraneného chlapca. Od osudného skoku na dovolenke je Michal ochrnutý a dýcha len s pomocou prístrojov. Má poranenú krčnú chrbticu. Pomoc s prevozom ťažko zraneného Slováka ponúklo rodine ministerstvo vnútra.

Letecký špeciál ministerstva pristál na bratislavskom letisku o 13:21 popoludní. Dvadsaťpäťročný Michal sa zranil počas dovolenky v gréckom letovisku Katerini Paralia. Michal ležal v gréckej nemocnici, ktorá sa nachádzala neďaleko Solúna. Podľa informácií televízie JOJ let prebehol bez komplikácií.

Michal sa zranil potom, ako skočil do vody. Nevidel na dno a pravdepodobne oň narazil.

Na palube lietadla mladíkovi zabezpečovali zdravotnú starostlivosť lekári bratislavskej Nemocnice sv. Michala. Zdravotný stav chlapca umožnil jeho prevoz na Slovensko. Let na stroji Airbus A319 so špeciálnym medicínskym vybavením bol bez komplikácií a pacienta po pristáti previezli do nemocnice na Kramároch.

"Ministerstvo vnútra sa dlhodobo snaží používať lietadla ministerstva vnútra za účelom pomoci občanom Slovenskej republiky, ktorí boli v ohrození v zahraničí," uviedol pre TV JOJ minister vnútra Robert Kaliňák.

​Tlačový odbor ministerstva dodal, že v stredu 2. augusta letecký špeciál na Slovensko priviezol aj pacienta vo vážnom stave, ktorý utrpel zranenia po automobilovej nehode v Bruseli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy